Listor

Fredagslistan

 

Vad ska du göra i helgen?

Jag ska på en 30-årsfest i en teaterlokal i Vallgård för att fira två vänner som har gemensam stor fest. Temat är 1989 (bästa året) och jag har väl en hel del kreativa funderingar på vad jag ska klä ut mig till. Ska bli kul!

Dagens planer?

Vi flyttade ju förra veckans vagnshopping till idag istället så efter jobbet ska vi till vagnbutiken i gräsviken och fixa babyfordon till Bernie. Efter det ska vi hem till våra kompisar V&R som bor i Rödbergen på middag. R är Nikis absolut bästa vän och V&R ska få barn en månad efter oss vilket är lite roligt. Ännu roligare är att dom ska få tvillingar så det kan till och med hända att vi får samtidigt. Babyboom.

Vad köpte du senast? 

Lilla Brukets Bodywash med doft av citrongräs och Rosmarin. Helt bäst!

Hur lång är du?

169 cm

Vad stod det i ditt senaste sms?

”Ojdå någon glömde lyssna i skolan om olika vätskors fryspunkt”

Vad gillar du mest med dig själv?

Att jag är orädd och får saker att hända.

Vad gillar du minst med dig själv?

Att jag ibland dömer lite för fort.

Har du söndagsångest?

Nej. Hade hela förra året en brutal sådan. Saknar den inte. På tal om söndagsångest. Lider du av sådan ofta så är det ett tecken på att det är dags för en förändring. Kan vara lite svårt att inse just då men i efterhand kommer du förstå vad jag menar.

Låt på huvudet just nu?

I took a pill in Ibiza (seeb remix) och Tietos ofrivilliga tophit ”Value for society”.

Är du en ringare eller smsare?

Jobbmässigt: Ringare Privat: Smsare (whatsapp)

När går du och lägger dig?

Midnatt

Vad är det modigaste du gjort?

Flyttat mellan länder, sagt upp mig, gift mig, startat en podd (den är i och för sig pausad), bloggat i snart tio år om mitt liv, tagit beslutet att starta familj med mannen i mitt liv och sagt hejdå till min hund.

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?

Många gånger. Men senast var för sådär nio år sedan.

Hur många kuddar sover du med?

En enorm hotellkudde från Värnamo sängkläder och en lång smal gravidkudde. Försöker få mig själv att inte sova på rygg just nu vilket går sådär.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?

Gravidvitaminer och järntillskott.

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?

Läste franska. Förstår väl en hel del och kan prata lite men that’s it. Annars pratar jag svenska och engelska. Plus förstår en hel del finska, men pratar helst inte mer än butik/bar/restaurangfinska.

Go to-mat som alltid är gott?

Pasta!

Hur ofta tvättar du håret?

2-3 gånger i veckan. Mitt hår blir inte flottigt hur jag än gör.

Hur uppvaktar man dig?

Genom att bjuda på sig själv, vara framåt och genuint intresserad.

Har du något smeknamn? 

Kallas Makkan av mina svenska vänner. Har även en hel del charmiga namn som min man kommit på. Tycker vi håller dessa långt borta från den här bloggen.

Har du någon dold talang? 

Nope. Inte vad jag kan komma på.

Vad saknar du just nu? 

Just nu saknar jag verkligen ett glas rödvin. Kanske det är höstkänslan som dykt upp de senaste dagarna som gripit tag i rödvinssuget hos mig. Det är väl kanske den enda drycken som det inte finns någon okej alkoholfri version av. Alla andra har ändå vettiga alternativ. Men jag lär överleva 2,5 månad till utan den varan. Niki var faktiskt i Tallinn igår med jobbet och köpte då med sig hem några av mina favoritviner som han la i  vår vinhylla bakom köket. Kanske du vill ha ett glas av ditt favoritvin där i slutet av november sa han och jag kände sådär som jag gjort de senaste veckorna lite extra mycket att jag verkligenverkligen älskar den mannen.

Hoppas ni har en fin fredag!

2 Comments

 • Line Alston

  Åh nu är jag en riktig party pooper här, men som nybliven mamma och extremt vinsugen både under och efter graviditeten, måste jag säga att man inte får dricka alkohol då man ammar (inte ens om man delammar) eftersom alkohol går direkt över i bröstmjölken och till bebisen som äter! Själv ser jag fram emot ett glas stor vin (läs: en flaska) efter att jag har slutat amma! Trevlig helg!

  • Lina

   Oj. Nu blev jag lite förvånad. Trodde det var allmänt känt numera att alkohol inte går över i bröstmjölken. Du skulle kunna dö av alkoholförgiftning och samtidigt inte ge skadliga doser alkohol till ditt barn i bröstmjölken. Däremot är det ingen bra idé att påverkad vara ansvarig över ett litet spädbarn. Men då gäller begränsningen båda föräldrarna och inte bara mamman. Så du kan lätt ta dig ett glas vin ikväll utan dåligt samvete 🙂

   Vill du läsa mer om saken kan du bland annat göra det här: https://mama.nu/nyblivenmama/professorn-att-begransa-alkoholintaget-nar-du-ammar-ar-rent-pahitt/

   Eller 1117 som skriver :
   ”Råden om att inte dricka alkohol gäller för alla vuxna som har ansvar för ett litet barn, och har egentligen inte med själva amningen eller bröstmjölken i sig att göra. Det handlar om att när du dricker alkohol får du bland annat sämre tålamod och du reagerar sämre på barnets signaler. Du ska inte sova med barnet i samma säng när du har druckit alkohol, eftersom du kan lägga dig på barnet.”

   Trevlig helg 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *