Gravid

Vecka 30

 

Gravidvecka 30:
Hej 29+2. 73,6% avklarat och 74 dagar kvar av graviditeten.

MIN KROPP:

Vikt: +5 kilo

Min mage har definitivt blivit större och likaså trycket på ryggen. Det märks mest på kvällarna efter långa dagar där jag stått upp mycket. Som i lördags när vi hade promenerat runt på stan halva dagen så hade jag jätteont på kvällen. Borde kanske byta ut tofflorna jag vandrar runt i mot sneakers och lugna ner mig lite. Jag är ganska bra på att hålla ett högt tempo, inga problem alls med att släpa ut en ny dammsugare från Clas Ohlson, krångla upp den på en elskoter och glida hem. Glömmer bort att jag kanske borde vara liiite mer försiktig. Jaja. Annars mår jag bra. Har inga problem med sura uppstötningar eller annat obehagligt och lever på i princip som vanligt.

MITT MÅENDE:

Senaste veckan var verkligen brutal rent psykiskt men det berodde mer på saknaden av Milla än själva graviditeten. Det känns bättre nu men jag märker att jag helst inte vill prata så mycket om det. Det tar verkligen på krafterna att vara ledsen. Annars mår jag väl bra. Har fortfarande problemet med att jag är lättirriterad men har som tur blivit bättre på att skärpa till mig. Det är också bara nära vänner och familjemedlemmar som råkat ut för mig med det humöret så kanske tur för mamma och pappa att dom ska åka hem. Nej, men på sätt och vis är det väl skönt att jag bara varit pissig mot människor som jag vet älskar mig oavsett och inte nya kollegor eller andra halvbekanta. Irritationen är faktiskt något jag tycker är det jobbigaste med att vara gravid. Jag vill verkligen inte bli irriterad och jag förstår verkligen inte heller varför jag blir det. Kan bli irriterad över absolut ingenting. Så jobbigt att inte förstå sig på sig själv. Blä. På tal om halvbekanta så har jag även upptäckt att något jag i vanliga fall älskar och bemästrar med glädje inte alls är min grej just nu. Nämligen mingla och smalltalk. All min vanliga energi till att glida runt och tjattra är som bortblåst. Det går helt enkelt inte. Sammanfattningsvis: Jag mår bra men saknar att vara solig. 

VECKANS CRAVING:

Dåligt med cravings här.

BERNIE:

Är nu cirka 37 centimeter lång och väger 1,58 kilo. Han rör väldigt mycket på sig och ofta känner jag hans rumpa sticka ut vid naveln (barnmorskan meddelande att det är hans rumpa). Han gillar även att putta på mig med både händer och fötter och det är faktiskt himla mysigt. Han ligger med huvudet ner, rumpan vid naveln och fötterna och händerna på höger sida om magen. Förra veckan hade han två dagar där han inte alls rörde på sig och det fick mig faktiskt att småpanikera lite. Kanske det blev lite extra jobbigt att jag insåg det precis efter vi sagt hejdå till Milla. Lite mycket på en gång för huvudet att ta in. Sen började han som tur röra på sig igen efter att jag legat på vänster sida i sådär 40 minuter. Oroa er inte över skovalet på bilderna. Hade bara klackar på till gårdagens dop av lilla Matilda (det kändes i ryggen efteråt). Tror jag lägger klackarna på hyllan från och med nu och tar en sväng till sneakersbutiken. Låter väl som en bra plan?

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *