Korpo,  Random

Korpohelg med föräldrarna

I lördags morse åkte jag, Niki, mina föräldrar och Milla till Nikis landeställe utanför Korpo. Varken mamma eller pappa hade tidigare varit på Nikis familjs holme så det var en premiärvisit för dom. På plats väntade Nikis mamma som hade ordnat allt så fint och så hängde vi tillsammans i 24 timmar med god mat och dryck och lite sällskapsspel. Roligt att få visa mina föräldrar var jag och Niki hänger när vi inte är i Ingå och solar oss. Milla var såklart överlycklig över att alla var med och gjorde allt tillsammans. Ibland undrar man nästan om den där oreanga retrievern inte är en border collie ändå, kanske lite dummare. Hehe. Niki och jag bodde som vanligt i vårt lilla hus. Vi målade ju om insidan vit för två somrar sedan och är alltid lika glada över resultatet. Vi välkomnades med skumpa, snacks och lunchGazpacho till förrätt med egenodlade örter. jag drack alkoholfri rosé till medan dom andra drack vitt. Efter det blev det grillade grönsaker med hummus och bönsallad. Mina föräldrar är verkligen så himla bra. Alltid glad över att få umgås med dessa två.  Så smarta, roliga och otroligt snälla. Är stolt över att få ha just dessa två som mina päron. Pappa skålade glatt i solen. Sen tog vi en liten tur med båten till Korpoström för att kika på omgivningen. Är ni seglare och inte vet vart ni ska ta vägen på sommaren så har Korpo och Nagu fantastiskt fina gästhamnar. Sen åkte vi tillbaka till holmen och jag poppade en flaska champagneFick lite hjälp av pappaHällde upp fullt i alla glasen utom i mitt såklart. Jag fick en klunk för smakens skull. På kvällen åt vi risotto med kantareller som min mamma plockat i Ingå tidigare i veckan. Min mamma är väldigt bra på att hitta kantareller och förvandla dem till en god måltid. Efter maten spelade vi spel innan alla tackade för sig och drog sig tillbaka i sina små hus. Dagen efter tog vi det lugnt, hängde på bryggan, lekte med Milla innan vi tog färjan tillbaka vid tolvtiden. Slut på helg.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *