Random

3 Helsingforsdejter för sommarkvällar

Är du precis som jag en arbetsmyra så här mitt i sommaren och fast i stan? Misströsta inte, Helsingfors är fantastiskt på sommaren och bara väntar på att bli använd av sina invånare och vad är inte mysigare att göra på sommaren är att gå på dejt? Oavsett om du dejtar någon ny, någon gammal, en kompis eller dig själv så är Helsingfors en underbar stad att gå på citydejt i. Här kommer mina tre favoriter. En som passar för en solig och varm dag, en som är perfekt för okej väder och en för en riktigt ruskig kväll.

1. Sveaborgsdejten. För den riktigt varma och soliga kvällen.
Ta en korg med bestick, glas, duk och tallrikar och badkläder hemifrån. Gå till en bra matbutik med ordentligt utbud (gärna diskservering). Fyll korgen med ostar, sallader, baguetter, frukt, choklad och charkisar. Ta svängen om alko (om du dricker sådant), plocka ut en flaska (eller två) ur kylskåpet av något soligt rosé och placera i korgen med allt det andra. Gå därefter till din partners kontor och vänta på att hen kommer ut. Säg ”surprise” och ta därefter en skoter ner till Sveaborgsfärjan. Åk över och när ni kommer av båten går du till höger, över den lilla bron och igenom ”borgen” över en till bro och till höger igen så att ni kommer hit. Sen är det bara att duka upp din picknick, sola, bada, hångla (högst frivilligt) och bli lite smålulliga på vinet. Ta färjan tillbaka vid elvatiden och avsluta med en promenad hem. Bäst!

2. Borgbackendejten. För en svalare kväll utan regn.
Möt upp din dejt efter dagens jobb på The Way i Berghäll och beställ in några små rätter (burratan är ljuvlig) och något trevligt rött vin till. När ni känner er nöjda promenerar ni ner till Borgbackens entré vid Sturegatan och går in (entrén är gratis). Köp om ni vill kvällsåkband (33€) eller åkbiljetter, om inte så finns det nio gratis attraktioner att ta sig an, de flesta är i och för sig för barn men panoramatornet och biografen passar alla. Åk så mycket ni vill och orkar (Ukko, Kingi och Kirnu är mina favoriter), ät glass till efterrätt, pussas i pusstunneln och när ni väl tröttnat så är det bara att slå sig ner med en drink och titta på folk. Avsluta med att promenera hem hand i hand tillsammans. Mys.

3. Rivieradejten. För en riktigt ruskig kväll.
Fördelen med sommaren än att man inte behöver ha riktigt lika bra framförhållning för att få bra biljetter till Riviera som resten av året. För er som inte vet vad Riviera är så är det en mysig liten biograf där man sitter i soffor, dricker vin och äter tapas samtidigt som man ser en bra film. Boka något som verkar bra (vi ska se Yesterday nästa vecka) och meddela din dejt tid och plats. Börja dejten med att mötas upp på Harju8 för ett valfritt glas tillsammans (husvinet är dock väldigt prisvärt). När tiden är inne går ni över gatan och in i biografbaren, beställ vad ni vill ha att äta/dricka och hitta er plats. Mumsa er igenom hela filmen och håll handen när det blir läskigt. Avsluta kvällen med en drink på Berghälls Bar Con. Happy dating!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *