Random

Billnäs Antikdagar 2019

Besökte Billnäs antikdagar på Billnäs bruk igår med mamma och Ingågrannarna. Hade opererat bort en tand dagen innan och kände att antikmässa passade bra för att tänka på lite annat. Jag vet inte vad jag riktigt hade förväntat mig men den mängden försäljare av så mycket vackra saker var nog inte det. För det första är lokalerna fantastiska. Om någon behöver en bröllopslokal för sådär 1000 gäster rekommenderar jag den här starkt. Wow. Själva mässan hade kanske hundra försäljare med mängder av framförallt glasföremål. Letar du efter vaser, tallrikar, skålar? Här finns så mycket vackert att fynda. Mässan pågår under hela helgen och kostar 10€ i inträde (Stina bjöd mig och mamma på det, tack Stinis). Hänger du i trakten och firar sommar ska du absolut passa på att göra ett besök. Vill du ha inträdesrabatt säger du tydligen koden Billnäs2019 och då får ni gå in två för priset av en. Sånt lyckades Stinis klura ut vilket fick mig att tänka att hon nog är den riktiga smålänningen av oss. Jag körde den osminkade looken iklädd mormors gamla regnjacka. Dagens fynd var ganska olika. Mamma köpte efterrättsskålar från Iittala i glas (hon hade redan fyra, nu har hon tio). Jag köpte en dörr. En gammal spegeldörr i trä. Två meter lång och nittio centimeter bred. Säg hej till vårt nya matbord. Måste bara klura ut hur jag ska få hem den. Men det kommer verkligen bli så fint. Ser redan mina höstdukningar framför mig. Wowowowoww.

Just det, finns det någon här som måttbeställt glas i Helsingfors? Ge mig tips tack 🙂

6 Comments

 • Smul

  Bordet kommer bli fantastiskt med måttbeställd glasskiva! Har ingen direkt rekommendation men googlade snabbt och finns i alla fall en massa firmor som gör dylika arbeten i Hfåsch, ta och skicka ett gäng offertförfrågningar vetja 🙂

 • Erica

  Vi har beställt, om jag minns rätt typ från lasiverkkokauppa eller något ditåt. Man fyllde i måtten på nätet och väntade snällt på att ett par gubbar bar in glasskivan. Funkade perfekt.

  • Lina

   Gud så smidigt. Fyllde i måtten osv för pansarglas och fick upp priset på en gång. Älskar också att gubbar bär in det hela så slipper man själv ansvara över den biten.Tusen tack för tips.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *