Värnamo

Värnamoveckan

Värnamoveckan bestod av hemmakontor på mammas och pappas balkong dagtid och häng med vänner och familj kvällstid. Åt hönökaka till frulle varje morgon, lagade sallader till lunch, åt falukorv till middag och fyllde frysen med 88-glassar. Åt verkligen allt som jag saknat. Kanske ingen superhälsovecka precis men lyckan i falukorv och snabbmakaroner är svårslagen. Sen var det så härligt att så många av mina vänner var hemma den här veckan. Tänk att sex av dem fick bebisar förra hösten och att jag nu fick träffa fyra av dem. Också så himla skönt att få prata om allt det där som man tänker och känner när man går igenom den här karusellen. Men oavsett om ens kompisar hade fått bebisar eller inte så var det på något sätt en sån lättnad att bara få hänga med alla. Behövde verkligenverkligen det.

GB:s 88-glassar borde så finnas i Finland. Min gamla gata var jag bodde med min familj under gymnasiet. Mina tre och ett halvt sista år i VärnamoRättare sagt i det här huset. Mitt rum var det på övervåningen med öppet fönster. Numera bor mina föräldrar sådär tre minuter ifrån i ett annat hus. Hönökaka. Ett fantastiskt bröd som Niki tittade skeptiskt på första morgonen. Mycket bra bröd! Kanske måste testa baka egna? Cyklade till Värnamo Sängkläder och köpte deras enorma hotellkudde. Anemon XL. Sover som en drottning sedan dess. I vanliga fall sover jag oftast fel och får ont i axlar och skuldror, efter den här kuddens intro i mitt liv sover jag så bra! Rekommenderas tydligen även för whiplash-patienter. Värnamo är en ganska liten stad, sådär 34.000 söta invånare. Men tycker att det blir finare och finare för varje år. Biblioteket är maaaaagiskt. Har umgåtts massor med mina vänner. Och deras bebisarDruckit alkoholfri öl. Utbudet är fantastiskt!Fått bada i sjöar.Med vänner. Så fint också att även Annie som bor på Nya Zeeland och Matilda som bor på Sri Lanka var hemma. Har såklart grillat Ville åka vattenskidor men det anses tydligen olämpligt för sådana som jag så jag fick titta på istället. Var glad ändå.Har också umgåtts med min bror Micke och hans Evelina. Ätit middagar, lunch, åkt på utflykt, gått på party. Blir nästan lite blödig när jag tänker att jag inte träffar dom här på ett tag. Bernie ska så också få syskon (om möjligt) i framtiden. Syskon är ändå något  av det bästa man har i livet. <3På dagarna lagade jag sallader till lunch till mig själv. Finns stora blandpåsar med sköljd sallad som bara är att slänga upp. Att jordgubbarna dessutom bara kostar 20kr litern gör att man glatt kan äta en liter om dagen. Till allt.Frida som fyller 30-år idag hade fest i hennes föräldrars hus lördagen innan jag åkte hem. Grattis bästa Frida!!Sen var veckan över och Nikis äldsta bror med två barn plockade upp mig (dom bor i Malmö) och så tog vi båten över tillsammans. Hade en liiite större hytt än vanligt. Med sovrum, vardagsrum och två toaletterDär frukosten rullades in i hytten på morgonen.Som vi åt med vår utsikt från hytten som var så solig. Så var det slut på Sverige för den här gången. Nästa gång jag åker till Värnamo har jag en bebis med mig. Lite knäppt. Dessutom tänker jag att vi ska stanna i Värnamo längre nästa sommar. Bara för att vi kan.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *