Landet

Helgen som var

Titta här vad helguppdateringen kommer sent. Så kan det gå när jag bara låtsas som att bloggen inte finns i några dagar. Opps. Skyller på att Handmaids Tale och Big Little Lies började samtidigt. Omöjligt att inte fastna där. Hur som,  innan vi är inne på ny Ingåhelg så går vi igenom förra helgen, eller veckoslut som vi kanske kan kalla det. Det är ändå så att 90% er som läser den här bloggen faktiskt bor i Finland, och ni kallar inte slutet på veckan för helg. Oh well.

 

Fredag: Helgen började med att jag och Niki körde ut till Ingå efter jobbet. Där serverades vi pasta på terassen i föräldrasällskap.Niki är alltid lika glad över att få vara med på bild. Alltid <3Har testat ganska många alkoholfria öler och den här är faktiskt helt ok.

Lördag:

En gång om året arrangerar Ingå Lions en loppis i ett båtmagasin. Det här är lite av årets happening. Hela byn skänker saker som Lions sen säljer ut billigt under en enda förmiddag. Här kan man verkligen fynda. Innan loppisen öppnar (09:00) på morgonen står redan alla och trampar utanför och när ”repet” sen släpps så springer alla in. Alltså verkligen springer. Mamma var redan på plats eftersom hon skulle hjälpa till att sälja. Pappa och jag gick dit lite före nio för att titta på ”inspringningen” och Niki dök upp lite senare. Jag och Niki köpte ingenting, pappa köpte en tavla och mamma kom hem efteråt med en bunt galgar. Men inga desto större loppisfynd för oss i år. Även om grannen Stinis försökte få mig att köpa både det ena och det andra barnrelaterade sakerna. Inte riktigt där än. På kvällen fixade jag GT till alla som dricker alkohol och bara T med citron till mig. Mycket bra drink även utan gin. Så grillade vi grönsaker, citronkyckling och åt med sallad, nypotatis och tsatsiki.Nam!Innan läggdags såg jag och Niki klart Chernobyl från datorn i sängen. Fick spola över hundskjutarscenerna men klarade av resten. Annars klart sevärd.

Söndag:

På söndagen bakade jag scones till frulle. Åt dem varma med ost och marmelad på i solen. Efter det paddlade jag och Niki varsin havskajak runt ön vi brukar skida runt på vintern. Lite kul att se samma omgivningar men lite grönare. Milla bor hela sommaren i Ingå med mina föräldrar. Lite tomt utan henne hemma i veckorna men hon har det så mycket bättre med m&p här. Här lever hon verkligen det ultimata hundlivet. Slut på helg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *