Random

Hej från flygplatsen

Tänk att Finland vann VM, med ett helt NHL-löst lag. Så himla fint. För att vara lite klicheig så säger väl ändå det något om dagens sport? Ta bort stjärnorna och jobba som ett ordentligt team så går det bra. Var det inte så det gick med Sverige och fotbollen förra året? Zlatan skippade och laget kom längre än vad de gjort på 25 år. Teamwork.

Jaja. Jag såg matchen på en bar i centrum tillsammans med ett lite större gäng. Det skreks och tjoades och det slog mig mitt i allt det där att jag har en liten finsk medborgare i min mage. Så hejade lite extra åt hen. Tog till och med en minisip av Nikis öl när Finland vann åt Bernie. Hen kommer ändå födas det året alla kommer komma ihåg som guldåret. Efter vinsten följde vi strömmen ner mot torget med 10.000 andra glada och väldigt fulla finnar. Vid halv två kastade vi in handduken. Då var jag trött på att människor steg på mina fötter. Men grattis Finland till vinsten. Så jäkla välförtjänt.

Nu är jag i Finnairs lounge på flygplatsen. Äter frulle och dricker varm chokladmjölk som om jag vore fem år gammal. Ska till Stockholm på jobbmöten för ett dygn och ska bo på Downtown Camper by Scandic. Ikväll ska jag på middag till en av mina bästa vänner Frida. Hon fick en dotter i november som jag inte hunnit träffa än. Ska bli så mys att ses.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.