Random

Torsdag + helg

En lite längre helg i mobilbilder. Har ändå en ny iphone genom jobbet och tycker att bildkvalitén är helt ok. Bättre än med min 7+ i alla fall. I torsdag fyllde Niki som sagt 31 år så på kvällen träffade vi Sabbe och Ylva en snabbis på Cockens soliga terass. Vid åttatiden tog jag och Niki oss vidare till BasBas vinbar där vi tog ett glas innan vi skulle vidare till BasBas bistro (som ligger precis bredvid). Jag drack en drink på hemmagjord rabarbersaft och bubbelvatten som var kanske det godaste jag druckit i akoholfri-drink-väg. Måste så göra egen rabarbersaft i sommar. Helt fantastisk dryck.
Sen gick vi vidare till bistron och åt hela menyn. Till förrätt åt jag sparris och någon form av kall fisk (kommer inte ihåg vad) som båda var supergoda. Älskar servicen på BasBas. Verkligen en restaurang som får en att tro att man inte är i Finland. Personal som sätter sig på huk bredvid en och förklarar hela kvällens meny med passion. Behövde bara säga att jag var gravid och dom skötte resten. Så skönt att inte som gäst behöva tänka på vad man kan och inte kan äta. Personligt och mysigt. Niki åt råbiff och burrata till förrätt. Två rätter som jag inte fick äta, men som var vackra att titta på. Till mellanrätt kom det en enkel pastarätt men som var lite som en riktigt läcker version av carbo utan kött. Jag fick hallondrinkar serverade på hemgjorda safter medan Niki testade olika öler. Sista rätten som bestod av Black Angus med grönsaker glömde jag att fotografera men å andra sidan åt jag den inte heller. Niki åt båda våra eftersom jag vid det laget var för mätt. Blir både hungrigare och mättare snabbare nu för tiden. Antar att det beror på Bernie. Överlag var det här den bästa matupplevelsen i år. Personalen och stämningen på BasBas är i sig värda ett besök. Prisnivån är också bra, alla dessa rätter kostade 45€ per person. Det enda negativa med detta fantastiska ställe är att det är sjukt svårt att få bord. Vi har försökt sen i höstas och det var först nu efter att ha bokat en månad före som vi fick bord. Men BasBas är definitivt värt att vänta på. På fredagen mådde jag faktiskt inte så bra. Mådde illa igen och kände mig allmänt låg. Jobbade hemifrån och kände mig bättre på eftermiddagen. Tog då en sväng till Ipi på en fika med min svägerska Hanna och deras en månad gamla beeb Viggo. Mys. På kvällen tog jag en längre hundpromenad i regnet och hängde därefter framför en film. Inga vilda planer här inte. På lördagen hängde jag med Riku, Jonski och Celie till en barnbutik i Gräsviken. Riku visade upp sina barnvagnskunskaper och fällde ihop en Bugaboo-vagn på några sekunder. Mycket imponerad person (jag). Är lite förtjust i denna växasäng från Sebra. Sjukt fin men kostar lite av en förmögenhet. Fattar att man kan ha den i många år och att cost per use då blir ganska liten. Men ändå en dyr en. Jaja. Vi tar sådana här funderingar efter vecka 30ish. Right? Efter det tog jag svängen via plantagen och köpte nya innerkrukor och jord till mina Monstreror. De hade nämligen blivit liiiite för stora för sina gamla krukor. Fattar inte hur de kan växa så mycket? Den där ena har helt tagit över vårt sovrums fönster. Ibland funderar jag nästan på att adoptera bort dom och skaffa något mindre. Sover i en djungel. Sen kom Niki och jag på att vi behövde fixa en del grejer och så åkte vi tillbaka till Esbo för att fixa reservdelar. Vår klickpropp i badkaret hade gått sönder och vår regndusch hade lagt av. Visade sig att vi får regnduschen på garantin och proppen hittade vi på K-Rauta. All good. På kvällen bestämde vi oss för att göra absolut ingenting. Tittade igenom större delen av HBO:s The Act och drack te i soffan. Wild. Söndag och det här var min frulle. Hatar egentligen att äta frukost men har de här månaderna fått kämpa för att få i min något på morgonen för att inte må illa. Äter jag inte så spyr jag, och äter jag känns det som jag spyr. Mysigt. Det här med att jag inte äter socker har jag också fått lägga av med. Socker har räddat mig många gånger från illamående. Jaja. Sen tog jag det lugnt i soffan. Lyssnade på podden ”Dokumentära berättelser” och småstädade. På eftermiddagen firade Nikis familj mors dag i Tove Janssons park på Skatudden med picknick. Mycket solig familj. En annan lite underlig grej är att jag de senaste veckorna inte alls är sugen på mat och är jag det är jag bara sugen på ”skolmat”. Igår ville jag väldigt gärna ha fiskpinnar, nypotatis, remouladsås och gröna ärtor. Så det blev det också. När åt jag det här senast? Skolmatsalen på gymnasiet? Sjukt gott. Hehe.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.