Landet

Skridskor

Ja, hörrni. Det här påminner mer och mer om någon form av fritidsblogg. Ingen business här inte. Så pass att till och med HBL ringer upp mig för att fråga vad jag tycker om utvecklingen i Ingå. Ingen som tror på det där längre med att jag faktiskt äger och bor i en lägenhet i stan med min man. Nä, verkar klassas som en heltids Ingåbo. Fint det med.  Men den här lite längre ”semestern” jag har just nu ger mig väldigt mycket fritid, vilket gör att jag gärna hänger här i ingå med skidor, skridskor och brasor. Nu när min familj dessutom är här för två veckor är det extra lyxigt att faktiskt ha tiden att få vara tillsammans och fira sportlov ihop. Försöker uppskatta all ledig tid även om den är under lite underliga omständigheter.

I köpcentret Strand kan man köpa så här vackra tulpaner med lite eucalyptus för 12€. Som hittat. Hoppade i mina skridskor som jag inte använt på flera år. Gled runt på isen som en queen. Har aldrig förstått mig på vita konståkningsskridskor med bromsar där fram. Jag har alltid åkt på hockeyskridskor, just de här har jag ärvt av min bror för 15 år sedan. Fungerar lika bra än idag. Moi!
Ikväll är jag ensam hemma här. Mamma och pappa åkte på en middag i Grankulla och min syster flög tillbaka till Oslo (Niki jobbar). Så det är jag, Milla och brasan.  Jag med en målarbok och Anton Bergs debutroman i öronen och Milla med sitt ben. Bra kväll.

5 Comments

 • Josephine

  Hej, härligt att få åka skridskor! 🙂 Konståkningsskridskornas ”bromsar” är egentligen inte alls menade att användas som ”bromsar” och inte heller för att ta fart. De finns även på konståkningsskridskor för herrar. De används (om jag kommer ihåg rätt 😉 för att hoppa. När skridskoåkaren förbereder upphoppet kan du ibland se hur de lätt svingar till med ena benet och kör ner spetsen med taggarna i isen för att få till upphoppet. Det är det taggarna är till för. 🙂

 • Sab

  Som en före detta konståkningsproffs (skrinna tills jag var typ 10 år och blev i en tävling och slutade), så taggarna är alltså där för hopp och andra trickz. Men det är sant, fattar inte heller varför de används sådär till normal skrinning.

  • Lina

   Titta vad jag lär mig av konståkningsproffset Sabina! Tricktaggarna får mig ändå bara att ramla. Tur det för jag kan bara hockeytricks. Älskar btw att du har varit proffs tills du kom sist. Trauma!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *