Random

Måndag och saker gör att man mår bra

Jaha, undrar ni. Lever hon? Ja, det gör hon faktiskt. Men vet inte hur ni tänker, ni som bloggar. Ni vet när man har den här känslan att allt man skriver blir lite mörkt? Sådär mörkt att man känner att det kanske är bättre att bara låta bli tills man är lite mer ljus och solig. Lite så har veckan varit. Men så idag kände jag att nej, nu får det vara nog. Nu gör du Lina en Trello på allt du behöver göra för att ta tag i livet lite. Så här är vi nu. Trellopunkt nummer tre. Nummer fyra är podden som har haft lite tekniska problem, men punkt ett på listan löste det. Så punkt fyra bli att klippa klart den och slänga upp den på Acast.

Känner du att du behöver mer ljus i livet så kommer mina bästa feelgod-tips just nu. Sådant som hjälper under årets deppigaste månad.

Åk skidor. På med längdskidorna och ut in skogen. Det finns få saker som får ens problem att kännas så små som när man är i naturen. Så skida en mil och jag lovar att man mår bra efteråt.
Besökte biblioteket häromdagen i Ingå med mammas kort (Tror mitt har obetalda avgifter, opps). Lånade i alla fall Fredrik Backmans Björnstad och läste de 473 sidorna på en dag. En fantastisk bok om en stad som älskar hockey. Jag trodde att mitt obefintliga hockeyintresse skulle vara ett problem, men nej. Fin bok.
– Baka den här morotskakan. Supergod. Bakade den i lördags, åt en bit och gav den sen till grannarna som jag visste skulle få besök. Supergod.
Tvätta lakanen och släng ut täcket i -10 på vädring på innegården.  Då avlivar du samtliga kvalster som flyttat in. Känslan att krypa ner i nytvättade lakan och kalla nyvädrade täcken. Magiskt.
– Min vän Kiri tipsade mig om tv-serien Yummy Mummy på Netflix där fyra lyxfruar är gravida. Såg säsong ett och kände att det var det sjukaste jag sett. Är Maria på riktigt? Är hon?
Köp tuplaner. Mår man inte extra bra av att ha tuplaner i sitt hem?
– Ring en vän och prata i timmar. Pratade med min vän Frida i Stockholm idag medan hon promenerade sin nyfödda bebis och jag plockade undan hemma. Sällskapet <3.
– Tänk på vad du drömde om för fem år sedan. Tänk därefter på hur mycket av det du har idag och ägna en stund av tacksamhet till livet. Fint ändå.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *