Random

Music when the lights go out

Musiklyssnandet har förändrats en hel del för min del genom årens lopp, men sedan 2009 använder jag vår allas favorittjänst Spotify. Tänkte på hur jag gjorde förr i tiden. Hur jag teoretiskt sätt (vet ej om man kan bli stämd i efterhand) laddade ner enorma mängder musik. Hur det var så jag upptäckte nytt. Hur vi kunde sitta nätter igenom chattandes med vänner på MSN om vilka låtar/band vi gillade just då. Hur man sedan seedade till varandra på diverse bittorentprogram. Sådant pysslar man ju inte med längre. Vill jag upptäcka ny musik gör jag det igenom Spotify. Jag som inte heller lyssnar på Radio (Podd eller musik gäller, inget mellanting för mig) får de mesta av min nya musik via Spotifys ”Discover weekly” eller via tv-serier. Från att vara stans största pirat till att vara laglig som ett litet lamm. Kanske det är så det känns att bli vuxen.

Just nu är jag inne i en period då jag bara lyssnar på musik som jag lyssnade på under gymnasiet/början av 20+. Ganska fint ändå att det så mycket av det sitter så djupt inpräntat att jag kan stanna upp när en viss låt spelas och komma ihåg någonting specifikt. Verkligen känna känslan av att vara olyckligt kär, hur en hemmafest eskalerade, en roadtrip till en större stad, att dumpa någon som tycker om en till ren jäkla glädje framför en scen med sina bästisar. Finns det något som kan väcka nostalgiska minnen och känslor så mycket som musik? Jag tror inte det.

Här har ni spellistan med vad som spelas just nu i mina airpods.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *