Random

Fyllda kycklingbröst med tomatsås och gnocchi

Lagade den här rätten igår skapad av förra årets mästerkocksvinnare Erik Hammar. Han kallade den för en perfekt vardagsrätt medan jag däremot tycker att det här var en älskvärd tumis-på-landet-en-lördag-rätt. Men alla är vi olika. Tror även att den här framtida klassikern passar utmärkt som en söndagsmiddag, så vet du inte vad du ska slänga ihop till kvällen i matformat så rekommenderar jag det här. Tack Erik för veckans bästa middag. Nam.

Här har ni Eriks ord om det hela.

4 pers

Kyckling

4 st kycklingbröstfiléer

1 burk soltorkade tomater

1 kruka basilika, bladen

2 vitlöksklyftor rivna

2 st mozzarella, gärna buffel

2 pkt bacon

Tomatsås

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor

2 dl vitt vin

1 kruka basilika, stjälkarna

2 burkar mutti tomatkross

1 dl olivolja

Till servering

Stekta gnocchi

Parmesan

Svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 180g. Koka upp en kastrull med saltat vatten till gnocchi och på börja tomatsåsen. Fräs lök och vitlök i hälften av olivoljan tills det mjuknat. Tillsätt resten och låt sjuda medan du fixar resten.

Mixa soltorkad tomat, basilka och vitlök tillsammans med lite av oljan från tomaterna till en slät kräm och skär mozzarellan i skivor. Skär ett snitt i filéerna så att du kan vika ut dem. Bre på generöst med tomatfyllning och lägg i mozzarellan. Salta runt om och slå in i bacon. Stek sedan i lite olivolja ett par minuter runt om så att de får fin stekyta. Lägg över på en ugnsfast form och baka i ugnen i 20 min.

Koka gnocchin i ca 2 minuter, sila av vattnet och häll på lite olivolja så att de inte klibbar ihop. Lägg över på en tallrik. När kycklingen har 10 minuter kvar kan du lägga den oljade gnocchin i en stekpanna och steka på medelvärme. Tillsätt smör efter någon minuts stekning och stek dem gyllne.

Ta ut kycklingen och smaka av gnocchi med salt och tillsätt återstående olivolja i tomatsåsen. Smaka av såsen med salt och servera med nyriven parmesan och svartpeppar.


Efter middagen drack vi rödvin framför brasan och kollade på Matrix.

Nu ska vi ut i solen och promenera. Målet är att göra hunden så trött att hon däckar och sover resten av kvällen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *