Random

Julmåndag

Insåg när jag rotade runt i källaren tidigare idag att det enda vi äger i form av julgranspynt är ljusslingor. Resten då? Ja det ofanns (är medveten om att ”ofanns” inte är ett ordentligt ord). Så tog vår lilla bil till Finlands andra största stad även kallad Esbo på julgransjakt. Uppräckte på Bauhaus att en julgransfot kostar sådär 30+ eurosar. Tyckte det var en jäkligt tråkig utgift och besökte istället grannbutiken Kierrätyskeskus (second hand) och fyndade en semiful men ack så vattentät fot för hela tre euro! Hur bra?

Gick sen till Plantagen och valde ut en medelstor gran att ta med mig hem. Hade väl egentligen kunnat få plats hemma med en mycket större gran än den medelstora gulliga som jag slutligen valde, men har ni sett vår bil? Den är lika stor som en handväska och granen måste ju gå att få hem också. Så en kort men söt gran blev det. Avslutade turen på Iso Omena där jag shoppade typ 50 julgranskulor på Claso för hela 5 eurosar och ett pepparkakshus på Prisma. Ja, ni hör ju vilken fyndare det har blivit av mig. 

Bad Niki hjälpa till med att dekorera huset. Hans senaste grej (han får liksom grejer på hjärnan) är den tyska meningen för ”Titta här” som skrivs ”Ach Kuck mal” och det skrev denna halvtyska man iklädd mitt diadem (igen) på vårt nybyggda hus med godis. Yepp. 

Kanske ett av de fulare pepparkakshusen jag sett ändå? Inte direkt vad man vill få fram på pinterest det här inte? Men okej. Fult men charmigt. På sitt sätt. 

Nåja. Juuuuul i vårt hus. Lite fusk egentligen eftersom i min familj har vi traditionen att inte ta in granen förrän dagen före. Men å andra sidan är det kanske det som är det trevliga med att vara vuxen. Man får göra lite som man vill. 

Nu ska jag återgå till den senaste HP-filmen, Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald. Ända jobbiga med den än så länge är att Jude Law spelar Dumbledore? Ni hör ju hur konstigt det låter? Varje gång han dyker upp i rutan tänker jag bara att det där är Jude Law. Lite surt. Då går det bättre för Johnny Depp som Grindewald. Han tror man i alla fall på. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *