Random

Fredag och lördag i stan

Hejsan svejsan från en förmiddag av prokrastinerande utan dess like. Allting jag har haft på min todo-lista har jag rent ut sagt struntat i. Istället fastnade jag i en bok och kom verkligen inte loss hur jag än gjorde. Men ja, så blev det eftermiddag och den där planen jag hade om att åka till Ikea och shoppa ljus och annat mysigt skrotades brutalt eftersom det SNÖAR ute och vi har sommardäck på vår lilla bruna bil. Istället tänker jag att vi ska gå igenom myshelgen som just var innan jag måste återgå till att klippa podden som jag bara klippt häften av? Den skulle ha släppts i lördags, hur tänkte jag där?

Kanske det är okej att inte ha koll på läget ibland? Är ändå ingen super human. Det vet ni ju. Nåja in fredagskväll tog vi det bara lugnt. Hängde i soffan och myste. Kombinationen skjorta, mjukisar och tofflor är en modeklassiker här hemma. Jag lagade middag och fick ett ryck och skaffade en Cmore-prenumeration. Endast så att jag kunde titta på nästa (den här) veckans Bachelor redan då. Ja, säger ju en hel del om vad jag prioriterar i livet just nu. Vad tycker ni om årets Bachelor? Är han inte lite tråkig den där Göteborgaren? Skulle vilja ha lite mer ös i honom? Dessutom känns det som om alla tjejerna är väldigt lika varandra och förra årets tjejer? På lördag förmiddag var jag på ”frulle” med Sabbe på Ipi Kahvila Kuppi (oklart om det stavas så) och blev runtflyttade hela tiden eftersom personalen liksom reserverar tomma bord? Mycket underligt. I alla fall mysigt att få en Sabina-stund en lördagmorgon även om hon var en halvtimme sen och jag hade lite brådis. Hehe. Efter vår lilla kaffestund åkte jag runt och letade ingredienser till min mosters fiskegryta som jag skulle hem och laga. Att hitta ingredienser från ett svenskt recept och anpassa det på Finland är inte alltid jätteroligt. Torsk ofanns, brödkrydda ofanns, rotselleri ofanns (jag vet att ofanns inte är ett riktigt ord). Det hela slutade med att torsken fick bli sej, sellerigrejen hittade jag i saluhallen och brödkryddan fick jag blanda själv efter instruktioner från internet. Yes. Tog bara sådär 2 timmar och 200 whatsappfrågor till min moster. Under tiden hade min man dammsugit hemma så jag var himla glad när jag kom hem och saker och ting var i ordning. Yey!Lagade gryta, och dukade bordet.  Champagneglasen är en bröllispresent från min moster och mina syskon.   Älskar att duka bord. Tallrikarna (Rörstrand Ostindia Floris) fick vi förresten i bröllopspresent av mina päron. Vi hade tidigare fått de stora tallrikarna som förlovningspresent av M&P och nu har vi hela kompletta serien. Wiho! Ljusstaken från Svenskt Tenn fick vi av Nikis äldsta syskon med familjer och deras mamma i bröllispresent. Underläggen köpte jag på Svenskt Tenn i Stockholm för två år sedan. Vi fick även nya blåa från samma märke i present, ska se när dom får komma fram. Våra gäster kom på tidig middag runt fyra tiden och tillsammans skålade vi med vår sista sparade flaska champagne från bröllopet. Jonski och Riku missade ju vårt bröllop eftersom lilla Celie entrade världen samma vecka. Så då sparade vi en flaska att dricka tillsammans vid ett senare tillfälle, som blev av i lördags. Mys!Efter att våra vänner åkt hem åkte jag och Niki en sväng till Rödbergen på en öl med vår bästis Rici (Riku, Rici är två olika personer hehe). Sen blev det söndag och vi gjorde inte så mycket annat än att laga mat och gå på långpromenad med vår hund. Myshelg.

2 Comments

  • Sab

    Hej det var inte en halv timme! 15 min för att vara exakt och jag tappa bort mig i Kallio! 😀 Ps. blä med magsjuka, suger så mycket.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *