Personligt

Framgångeriet

Sabina och Ylva kommer till mig på middag ikväll (Niki jobbar). Vi ska äta pasta, dricka vin och fundera ut våra liv. Göra livskartor, målbilder och fundera ut vad meningen är med hela skiten. Läste även Framgångsboken av Alexander Pärleros häromdagen för att vi lite inspiration för ikväll. Lärde mig så himla många bra saker, mycket som jag redan använder mig av men också andra metoder som var nya för mig. Jag har tidigare gjort listor på 100 mål och prioriterat dessa över vad som är viktigt för mig och vad jag vill uppnå. Jag brukar även rita livskartor (något jag började med 2011) för att strukturera livets olika delar och viljor. Nu fick jag även lära mig att man ska sätta plus och minus framför saker man arbetar med eller gör för att förstå vad som ger eller tar energi. Jag är till exempel en människa som är bäst på saker jag tycker är roliga, vilket är ganska typiskt för gula personligheter. Vi vill ha roligt och har vi inte det blir det sällan bra. Just därför är det väldigt viktigt för mig att förstå vad som faktiskt får mig att må bra, så att jag vet var jag ska lägga min fokus.

Just nu mår jag ärligt talat ganska piss, men jag tänker att det löser sig. Något som Alexander Pärleros också poängterade, när någonting får en att må piss ska man ha insikten att förändra.

Några andra bra saker att tänka på:

  • Hell Yes- metoden. Lär dig säga nej till projekt för att kunna få plats för bättre och mer givande grejer. Du får ett erbjudande, du funderar och det känns inte ”Hell Yes” då borde du tacka nej. Tackar du ja går du kanske miste om ett mycket mer givande och roligare projekt. Säg nej till det som känns Blah och ja till allt som känns motiverande. 
  • Jobba, umgås och lev så att du mår bra. Umgås inte med personer som tar mer än ger. Är du den som bara gergerger och blir nedtryckt om och om igen, då är det här inte en relation för dig. Likadant med jobb, hobbys och så vidare. Satsar du all din energi på något som får dig att må dåligt har du mindre energi till saker som får dig att må bra. Saker som får dig att må bra lyckas du med större sannolikhet med. 
  • Vad skulle du spendera din tid på om du ägde en miljard? Vad skulle du kunna att tänka dig att jobba gratis med? Kanske du kan göra något av det du tänker redan nu? Jag till exempel skulle blogga och podda massor om jag ägde en miljard. Satsat allt. Varför kan jag inte göra det redan nu? Egentligen?
  • Våga släppa taget om projekt om du ser att de inte går vägen. Då får du mer tid att lägga på något som kanske går vägen?
  • Visualisera mera. Rita, klistra, klipp och fixa upp ditt liv så att du dagligen ser vad det är du är ute efter. Ju oftare du ser dina mål desto bättre. Till exempel ska bloggaren Ida Warg ha sina kartor som bakgrundsbilder på både telefonen och datorn. 
  • Ha tydliga mål. Ju tydligare desto bättre. Det kan handla om alltifrån byta jobb med x antal högre lön, sälja för x antal eurosar till träffa dina vänner x antal gånger i veckan, gifta dig med x eller resa till Kiruna. Det är enklare att förstå hur du ska ta dig någonstans om du vet exakt vad du vill. Enklare att se hur omgivningen kan hjälpa dig.
  • Var lite wild and crazy och sök jobb/utbildningar du inte kan få. Kanske du får något annat på samma företag/skola? Ingen vet?

Sen vill jag avsluta med en annan sak som jag som person ofta har svårt att förstå. Du är inte vad du gör. Kom ihåg det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.