Bröllop

Min brudklänningeriet

Jag måste säga att jag älskar min brudklänning. Den är verkligen så mycket jag. Denna vita lilla skapelse kommer ifrån By Malina och det var så roligt att få gifta sig i ett svenskt märke. Längden var dessutom perfekt för att vandra runt på gräsmattor och stenrös med. Slöjan köpte jag på en liten brudbutik i Tölö och var så pass lång att den släpade i marken. Tog av mig den först när jag entrade ”dansgolvet” för vår första dans, konstigt nog är den både hel och ganska ren. Oklart hur det är möjligt. Jag fick frågan häromdagen om jag tänker sälja klänning och slöja vidare men det är någonting jag inte har tänkt. Min klänning är ingen klassisk brudklänning utan en klänning jag kanske kan använda en annan gång. Man vet aldrig. Men framförallt för att den betyder så himla mycket för mig. En klänning som jag kände mig så vacker i och som jag fick säga ja i till min Niki.

Mitt hår och smink gjordes av min före detta kollega Anne som sminkar för bland annat TV-programmet Efter Nio. Vi jobbade ihop på Min Morgon och jag hade sån tur som lyckades få ut Anne i skärgården på morgonkvisten för att göra mig fin. Jag själv är ganska värdelös på både hår och smink så att få hjälp med den biten var så skönt.

Smyckena (pärlörhängen, guldarmband, guldhalsband med rubin) lånades av min mamma. Nikis smoking med alla tillbehör köptes från Suitsuply på södra esplanaden (så bra butik) och hans blomma kom från samma florist som buketten.

Brudbuketten fixades av Ingås lokala florist efter inspirationsbilder från Instagram. Skorna hittade jag på Alexis skoavdelning och är de skönaste klackar jag någonsin gått i. De kanske var mindre vackra på morgonkvisten när den rosa mockan fått sig liiite av en törn men har ett svagt minne av att jag tvättade av dom i handfatet runt halv femtiden på morgonen. Klassiker.

Bilder av Emilia Nyberg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *