Random,  USA2018

Sista dagarna i USAeriet

De sista dagarna av resan bestod av häng i San Fransisco, Sausalito och Point Reyes. Niki räknade ut att vi under de två senaste veckorna har kört över 2600 kilometer. Mycket har spenderats tid i vår röda Jeep och mycket har vi hunnit se. Sista dagen i Frisco skuttade vi runt en del i Haight-Ashbury som är lite av stans hippiekvarter innan vi tog oss in till downtown och sen Hayes street för lite shopping. Har egentligen varit ganska duktig på att inte shoppa så mycket. Har blivit med tre levis t-shirtar (ja, de där ni ser på alla bilder), två par levi´s jeans, en väska, en blommig klänning från min numera favoritbutik i stan som säljer provkollektioner från snygga märken, lite babykläder till Jonskis beeb och så mitt nya kameraobjektiv från B&H photo. Det var det hela. Skulle i och för sig inte få plats med mer saker i min väska så shoppingen var rimlig. Niki däremot blev galen en dag och shoppade i princip en helt ny garderob. Han hade liiite svårt att få igen sin väska.

Här har vi lilla jag i Haight-Ashbury. 

Sedan blev det en ny dag och vi körde över Golden Gate-bron och vidare till Point Reyes där vi åt en supergod pizzalunch. Älskar stenugnsbakad pizza med massa mozzarella på. En av de bättre pizzorna jag ätit på länge. På bilden har vi Johanna, pappa, mamma Niki och min moster. Micke och Evelina fick ett eget bord eftersom vi alla inte fick plats vid vårt. Såg ut som de två hade en romantisk liten solomiddag tillsammans.

Förutom pizza fanns även ostron på menyn. Skojig kombo. Är ni i Point Reyes och är hungriga så rekommenderar jag det här stället varmt. Café Reyes heter det.Nikis lite speciella solbränna som han alltid får på grund av att han alltid har solglasögon blev extra tydlig här inne. Gulligt ju.

Efter lunchen körde vi ut till den berömda fyren som ligger här. Den ligger väldigt vackert till.Niki var förfärad över att här tydligen ska finnas en av de största vithajsbefolkningarna i världen. Har jag inte sagt det tidigare så är Nikis största skräck i livet hajar. Han satt häromdagen med ett excel-dokument över alla hajattacker som någonsin skett i världen. Var, när, vilka skador och vilken typ av attack. Han vet allt. Innan jag skulle surfa gick han igenom Santa Cruz historik noganoga. Han ville helt klart inte att jag skulle bli uppäten. Point Reyes fyr är magiskt vacker. Wow!Tänk att ha det här som arbetsplats i ur och skur. Tänker nästan genast på muminavsnittet med fyrvaktaren. Kanske ett av mina absoluta favorita muminavsnitt.Efter fyren åkte vi tillbaka till Sausalito på middag hos Johannas kompis N från Stanford. Tänk att hon bjöd hela vår stora familj på middag. N kommer från Sri Lanka så vi fick mat med det temat. En annorlunda midsommarmiddag men så god. Hej mamma!N:s grekinspirerade hus ligger så fint. Utsikten från kvällens middag var lite annan än den jag såg att alla mina finska/svenska vänner hade som midsommarutsikt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.