Random

Festeriet

Den här helgen ska vi på ett två dagars bröllop här i Helsingfors. Dresscoden är smoking och jag fick mina långa grå chiffongklänning på posten häromdagen och den satt som en smäck. Så många gånger har jag beställt kläder som när jag plockat ut den ur påsen och plagget sett ut som ett skrynkligt skynke i billigt material. Den här gången var klänningen exakt som jag förväntade mig och satt på min kropp som om den skulle varit skräddarsydd. Yes, lyckan.

Nästa helg ska vi på Nikis äldsta systers dotters student i Grankulla. Måste fundera ut en present och känner mig helt ute och cyklar. När jag tog studenten för exakt tio år sedan fick jag massa saker som jag än i dag faktiskt har i mitt hem. På Nikis 30-årsfest drack jag till exempel vin ur ett lila vinglas med fjärilar på som det bara finns ett av så att jag alltid skulle ha koll på mitt glas. Det fick jag av mina dåvarande grannar i studentpresent. Alla köksvektyg hemma så som vispar, stekspadar, kakspade, osthyvlar och så vidare fick jag av min mammas bästa kompisar. Det är lite roligt för jag vet än idag exakt vad jag fick av vem. Så tänker att vi borde ge den blivande studenten något som hon med stor sannolikhet också har kvar i sitt hem om tio år. Några bra idéer?

Kan ju alltid ge henne en likadan Yes-lampa som vi har. Men kanske det är i det lite extremaste laget?
Eller lakan? Blir man inte glad av det? De här lakanen som just nu finns i vår säng fick jag i present av Mamma och pappa för två år sedan. Lakan är faktiskt en himla bra present. Särskilt när de som de här är i väldigt bra kvalitet.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.