Helsingfors

Graviddrinks och skogeriet

Hej ni! Något av det bästa med min del av Helsingfors är att det tar sådär tio minuter att promenera till Centralparken. En park som egentligen är mer av en skog än en sådär klassisk park. Vi gick över en mil och var borta i mer än två timmar. Hej hurtig motion. Som smålänning har man ändå upplevt en hel del skog i sina dagar. Kanske det är just därför jag trivs så bra där. Som om allt det andra man funderar på blir så obetydligt när allting är grönt och murrigt.

Träffade även på Nikis mamma som stod där i skogen med klänning och klackskor på en finlandssvensk örtrunda (alltså en guidad tur om skogens örter). Gulligt ändå.

Millas pinne var kanske lite i största laget. Hon envisades med att släpa med den i över en timme. Till slut fick hon lite andningsproblem och fick lämna den. Det var en stor sorg. Finns det något som doftar härligare än syrener? Påminner mig om skolavslutning, vita jeans och känslan av frihet. 

I mitten av parken finns små kolonilotter. Här träffade Milla även en liten vän. Den ville säga hej.  Sen gick vi hem från skogen och jag hoppade in i vår lilla Daiju (vår bil) och körde till Jonski på Drumsö. Här är hon. Jonski. Solig och fin. Tänk att det bor en typ i hennes mage som snart ser världens ljus och blir min nya bästa vän. Tänker att jag ska lära henne allt jag kan. Vara den där ”coola och ungdomliga” av mammas kompisar som lär ut bus och berättar hemlisar om livet. Blir bäst. Blev serverad en bil- och gravidvänlig drink. Himla fräsch skapelse faktiskt. Drack denna på den enorma och mysiga balkongen och pratade sånt som vi inte hunnit prata om. Sen körde jag hem igen. Till min soliga gata.

Det var den onsdagen det.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *