Random

Mer staverier

Eftersom jag publicerade mitt tidigare inlägg om felstavade ord i facebookgruppen 925 förstod jag att det inte bara är jag som lider av stavningsproblem (som annars inte har dyslexi eller liknande). Så jag tänker att vi fortsätter lite på det temat. Fler ord jag lärt mig hur de stavas i vuxen ålder:

Defenitivt eller definitivt
Föresten eller förresten
Rekomendera eller rekommendera
Resturang eller restaurang?

Engelska ord som alla här är rättstavade men ser helt hemska ut i mina slackkonversationer:
appreciate
approximately
receive
apparently
accidentally
convenient

Kanske man egentligen borde träna på språk på samma sätt som man gjorde i skolan? Nu för tiden kan man säkert hitta någon skojig app som lär en stava ordentligt? Testade ett ordförståelsetest i stil med de man får på högskoleprovet. Fick 16 rätt av 20. Så ordförståelsen är ändå helt okej, bara stavningen på jobbiga ord som jag behöver ta tag i. Det roliga är ju att jag alltid tror att jag har stavat alla dessa ord rätt och sedan blivit väldigt förvånad när jag haft fel. Har säkert skrivit ”resturang” tusentals gånger utan att någonsin tänkt att det är felstavat. Oh well.

Ska ändå gifta mig nästa år. Måste kunna stava till bröllop innan dess utan att behöva tänka.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *