Listor

Torsdagslistan

Det finns få människor som gillar listor lika mycket som jag. Ja, det skulle vara Hanapee då. Så nu tar vi en härlig torsdagslista komponerad av mig genom ett hopplock av andra listor. Tycker du om den får du gärna göra den själv. Har du ingen blogg kan du ju alltid skriva ner den i ett worddokument och skicka till alla dina kollegor. Skämt åsido.

Tror du på gud?
Nej det gör jag inte. Jag har alltid kallat mig för lite ”hobbykristen” (mest på skämt) vilket kommer ifrån att jag är uppvuxen i Sveriges bibelbälte och har därför hängt mer i kyrkor än andra ateister. Jag kan fler lovsånger än Thomas Lundin, läst stora delar av bibeln och jag hade inte ett enda fel på provet i konfirmationen (jag var bäst av 40 konfirmander). Egentligen tycker jag att Kyrkan gör mycket bra saker och tänker ibland att jag borde gå med för den sakens skull. Men jag tror inte på gud, därför kommer Niki och jag heller inte att gifta oss i Kyrkan och om vi någon gång får barn så kommer de inte heller att döpas. Jag är inte döpt och jag tror inte på hela grejen med att ”rena” spädbarn. Kan däremot tänka mig ha ett välkommen-till-världen-party för bebin istället där vi klär ut barnet till en lejonunge och håller upp hen i luften till intron av Lejonkungen. Obs ej skämt. 

Några resplaner på gång?
New York och därefter San Fransisco på disco i juni. I september är tanken Grekland. Skulle även vilja slänga in en tripp till Sankt Petersburg och hälsa på Linda, Seba och Albinbebi (ps. glöm inte att läsa Lindas fantastiska blogg). Woop.

Är du nöjd med ditt utseende?
Ja, absolut i överlag. Jag har aldrig övervägt en plastikoperation eller liknande. Finns faktiskt inte på världskartan. Skulle såklart kunna ramla tillbaka på samma vikt som 2014 men det är inget jag direkt aktivt kämpar för. Jag unnar mig inte saker eftersom jag inte ser mat eller godsaker som  någonting man unnar sig. Det är helt enkelt något man äter och gör. Jag tänker inte problematisera mat. Om man gör allting lagom så behöver man inte göra dramatik av saker. Jag är för snäll mot mig själv för att lägga till stressmoment som bara borde vara naturliga. Däremot tar jag det lite lugnt med socker just nu. Men det är på grund av en läkares rekommendationer för att bli av med en form av virus som tydligen älskar socker. Oh well. Ni fattar. Jag är bra som jag är.

Vad är det bästa med ditt hem?
Egentligen allt? Planlösningen, golven, att vi har både badkar och dusch, det sociala köket, läget. Älskar vårt hem. Det enda jag saknar är en balkong. Det får bli nästa hem. Här är planlösningen av våra 61 kvadrat. Bra köp! Jag har förresten kvar alla bilderna från annonsen från de förra köparna. Om ni vill kan jag göra ett före/efter-inlägg? Hur det såg ut då och hur det ser ut nu?

Min senaste lyssnade podcast:
Tro det eller ej. Det är inte Lineriet-podden (som ni så borde lyssna på) utan Trettio plus trevar. En podd med tre trettioplus tjejer som pratar om livet. Just i det här avsnittet pratar dem om sex. Roligt avsnitt.

Något du har på span?
Är faktiskt lite sugen på att göra en minimal tatuering på handleden med Harry Potter-tema. Jag ÄLSKAR ju Harry Potter och har drömt om en liten tatuering med HP de senaste tio åren. Men att, senast jag tatuerade mig var jag arton år gammal och det var väl sådär genomtänkt. Jag har i och för sig aldrig ångrat den, så kanske jag inte skulle göra det med den här heller? Ska suga något år till på den karamellen. Kan hända att det får stanna som en liten dröm. Någon måtta får det väl va på nörderierna?

Har du bra självförtroende?
Det varierar men i stort sett ja. Ju äldre jag blir desto tryggare blir jag i mig själv. Sköööööööööööönt.

Vilka Emojis använder du oftast?
Antar att en printscreen svarar på den frågan. Kan konstatera att jag igenom mina emojis verkar ganska glad. Inte så många sorgliga ansikten här.

Vad får dig att gråta?
Utmattning, besvikelse, frustration och död.

Hur uppvaktar man dig?
Man planerar något. Det kan vara vadsomhelst. En middag, en liten date på Sveaborgis, blommor eller bara ett glas rosé och ett badkar med skummande vatten. Egentligen blir jag glad av bara tanken på att bli uppvaktad.

Din absolut sämsta egenskap?
Är egentligen ganska lat.

Din bästa egenskap?
Vann ändå ett pris för att vara positiv. Antar att positiv är en bra sak. Nej, men är ärligt talat väldigt bra på att inte älta saker. Jag är duktig på att släppa saker som jag inte kan göra något åt.

Kan man vara vän med sitt ex?
Olika för alla. Om man vill. Jag är inte kompis med mina ex. Vi är heller inte ovänner. Vi är liksom ingenting.

Nämn tre saker på din att-göra-lista?
– Boka poddgäster
– Tvätta fönstren här hemma
– Göra en jobbrelaterad plan

Bilderna på mig är tagna av Jenny Jungell <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *