Random

Felstaveriet

Ganska skönt ändå att vandra in på kontoret dagen efter första maj utan att vara det minsta bakfull. Skrattade lite åt alla Instastories där ens vänner led på jobbet efter en hård helg. Trötta och slitna ansikten, så som det ska va. Har varit där så många gånger själv. Värst var det väl när jag hade morgonTV-jobb tidigt på morgonen dagen efter men ändå envisades med att fortsätta festa. Jag pratade med alla mina svenska tjejkompisar häromdagen om att de vill testa på en finsk vapp, så förmodligen är det jag som sitter helt förstörd på kontoret om ett år.

Ikväll är vi hemma och tar det lugnt. Tittar på Milleniumtrilogin som numera finns på Netflix tillsammans med Milla och ett glas Mud House. Såg även det senaste avsnittet av The Handmaids Tale på HBO. Är det bara jag som fick panik av slutet? Var tvungen att gå iväg från skärmen för att jag mådde så både psykist och fysiskt dåligt. Så bra serie, men fy fan vad tung den är.

Ps. Händer det att ni får chockerande insikter om att ni stavat ett ord fel hela ert liv? Skrev just ordet ”Triologin” här ovanför och fick samtidigt för första gången i mitt 29-åriga liv lära mig att det stavas ”trilogi” och inte ”triologi”. Det där händer mig åtminstone en gång i månaden. På tal om ”åtminstone” så trodde jag alltid att det stavades ”åtminstonde” med D. Ja ni, ser. Här är man ingen drottning på att stava direkt. Men det går ändå. Ni verkar  ändå förstå mig? Vad har ni för felstavade ord?

2 Comments

 • Sofie

  Bland annat bärsärka(r)gång och faktis(k)t måste jag kolla varje gång. Försöker undvika dem så gott det går. Måste googla nu för att se vad som är rätt och fel men kommer att glömma om fem minuter. Jag är annars bra på att stava rätt, så det tar hårt på stoltheten när jag upptäcker att jag har stavat något fel hela livet. Haha!

  Du har en härlig blogg, den är kul att följa även om jag inte känner dig alls (och du har sådant naturligt flyt i ditt skrivspråk på tal om stavning)!

  //Relativt ny läsare

 • Lina

  Men jaaa! Vad skönt att det inte bara är jag som googlar ord på regular basis. Jag lär mig heller aldrig utan googlar om samma ord flera gånger i veckan. Knepigt det där. Haha.

  Tack! vad gullig du är! Vill ta dig på ett glas rosé på en terass och krama dig. Kanske låter creepy men är ändå sant!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.