Helsingfors

Tuesday is the new mondayeriet

Tack för alla gästförslagen i kommentarerna på inlägget under inlägget under (inception). Gulligt av er. Namnen är numera definitivt med på min lista. Har ni mer idéer på vem som skulle vara kalas att träffa i Lineriet-podden så tveka inte att dropa en kommentar. Behöver verkligen inspo.

Idag jobbade jag hemifrån. Hade lite för ont i huvudet och var på lite väl dåligt humör för att utsätta mina kollegor för mig själv. Bättre att då stanna hemma och låta alla i teamet leva i tron att jag alltid är en jäkligt positiv människa. Efter jobbet tog jag i alla fall en långpromenad i skogen (centralparken) med Milla då min svägis Hanna ringde och föreslog sushimiddag med henne och hennes två minibarn E&D. Promenerade hem och lämnade Milla och tog mig snabbt och enkelt på cykel (första gången i år) till Annegatan. Åt massa sushi, drack ett glas rosé och gav pojkarna varsin briohund i present. Mycket bra humörhöjare. Cyklade därifrån vid åtta och kände mig som en helt ny människa. Dagens tips till er andra tisdags-surare.

Saker som jag egentligen skulle behövt göra idag var att boka tandläkartid. Jag är egentligen ganska effektiv med saker och ting men just den biten är totalt omöjlig för mig. Än så länge har det tagit fem år, så varför jag trodde att just det miraklet skulle hända idag är i nuläget en gåta. Ibland tänker jag att det skulle vara skönt med en personlig assistent som påminner en att ta hand om sig själv. Inte på samma sätt som Blondinbella som har alltifrån påkläderskor, maskörer, väskpackare, barnvakter, städerskor, bilputsare, PA, klockläsare till kockar och trädgårdsmästare. Nej, jag är tyvärr ingen Marie Antionette/Blondinbella. Tur är väl det. Tror jag skulle blivit paranoid på samma sätt som Iron Maiden.

Tänker att miraklet ska ske imorgon istället. Morgondagens måsten är alltså världens tråkigaste:

  1. Boka tandläkartid
  2. Betala bilförsäkringen

Ibland suger det att vara vuxen.
Det bästa med att vara hund måste vara att alla andra bokar veterinärtider för en. Man liksom bara vandrar glatt in i ett hus som doftar spännande. Plötsligt hälsar en skojig typ iklädd vitt på en och så sticker det till i rumpan. Nästa gång man vaknar är man lite trött och ligger i sin egen korg. Skönt. Min frukost bestod av stekta ägg. I en kort stund (kanske fem minuter) fick jag för mig att jag skulle göra eggs benedict. Kollade till och med på ett youtube-klipp på hur man tillagar spektaklet innan jag ba – Äh, lite för mycket next level ändå. Men jag är i alla fall en sådan som har äppelkvistar hemma som håller på att blomma ut. Tänk på det ni. Från Ingå kommer dem och var helt gratis!Det här är jag och min svägis Hanna. Vi är jättesnygga i vanliga fall, men här är vi extra snygga. Framförallt eftersom jag la på ett ”biutifiltäää” (som finlandssvenskarna säger). Okej, ärligt talat ser jag mest gul och sned ut. Men att. Pockets åt vi bland annat idag. En nymodighet inom sushivärlden. Makin hette Annabelle och var trehundra gånger bättre än filmen med samma namn. Nu vet ni det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *