Random

Aprilhelg i Korpos skärgård

Att befinna sig på en ö långt ut i en finsk skärgård i april kan betyda fantastiskt väder ena dagen och mindre fantastiskt den andra. Men det är väl hela konceptet med vår i norr. Vår fredag här på ön var verkligen fantastisk. Hade jag bytt ut de overallklädda barnen på bilden hade ni lika gärna kunnat tro att det var sommar.

Barnen älskar hav, sand och allt som gör att man måste byta till nya gummistövlar en gång i timmen (tur att jag packade med fem par).

Men det är väl också konceptet med att vara barn. Gå lite för långt ut i havet med stövlar på varje gång.

Vi hade inget vatten när vi kom hit i torsdags. Ett rör hade spruckit och det var bara att vrida av vattnet och vara tacksamma över de dunkar med dricksvatten vi släpat med oss ut. Gaby (Nikis mamma som jag är här med) lyckades få tag på en fantastisk rörmokare och fredag morgon kom han över och lagade allt han kunde. Efter det hade vi kallt vatten i huvudbyggnaden och varmvatten i lilla huset och bastun. Hurra!

Ja efter det korkade vi upp skumpa på stranden. Lite före tolv till och med. Firade vatten och att jag och Niki varit ihop i hela tio år. Otroligt.

När kompisar klagar på sina svärmödrar kan jag inte alls relatera. Nikis mamma är bäst. Tack Gaby för att du är golden.

Mina barn håller med.

Idag var vädret mindre kul. Vi lekte en del inomhus, tog en skogspromenad, bastade (jag badade i havet) och så spelades det spel.

Rosévin på det. Det var den helgen. Imorgon åker vi hem.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *