Random

Barn som fyller tvättmaskiner, vänner, böcker och ett litet farväl.

Hängde en tvättmaskin. Blev lite förvånad när jag fiskade fram en tom tetrapack tvättmedel ur trumman. Konstaterade ganska snabbt att det var det nya tvättmedlet jag tidigare bett Bernie ta ner till tvättstugan. Han måste tolkat ”tvättstugan” lite väl bokstavligt. Hur som, tetran var tom och vältvättad och tvätten förmodligen otroligt överdoserad på tvättmedel. Ibland blir det så. Är ju inte första grejen som tvättats i misstag i det här hushållet.

Annars kom helgen och gick. Vi gjorde absolut ingenting och jag älskade det. Pratade med mina vänner Pio och Fanny om den saken på Strindberg tidigare idag. Att jag är en sådan som älskar att vara hemma. Verkligen älskar det. Pio var mer som jag, medan Fanny glatt berättade att senast hon inte gjorde något var i Köpenhamn en kväll för en månad sedan. Inte samma sak. Alls.

Sopade terrassen på baksidan av huset. Borde skura den så fort det blir liiite varmare ute. En skvätt olja skulle inte heller vara så tokigt.

Hämtade trädgårdsinspiration från min nya bok, Odla Blommor av Hanna Wendelbo. Present från min moster. Otroligt bra bok för alla er som vill gå lite djupare med blomsterodlandet. Passar i och för sig nybörjare också.

På tal om böcker påbörjade jag en ny bok. Den sista Mrs Parrish av pseudonymen Liv Constantine. Skulle kalla det för en psykologisk spänningsroman med en twist. So far so good.

Har även påbörjat Catariina Salos nya bok, Parasiten som jag sett så mycket fram emot att läsa. Otrolig person.

Barn har serverats lunch. Båda har dessutom numera kort hår. Tar lite tid att vänja sig vid.

Och vi vuxna drack rosé efter läggning. Älskar att dricka ur gammelmorfar Sigges gamla glas. Handdisk är 100% värt det ibland.

Så blev det vardag igen. Sprang en tur, fick en blå tånagel på köpet. Halva rutten var på mjuk blöt snö, andra halvan på grus. Alltid lika fint när det går ändå.

Sista veckan på mitt kontor i stan. Iklädd favoritjumpsuit från Stories.

Cyklade glada 9 kilometer i plusgrader och halvsol.

Älskar att spana in kolonilotter. Ser så otroligt mysigt ut.

Isen låg fortfarande tjock längs med Norra Kajen. Ser så mycket fram emot öppet hav!


Hej kontoret. Åh Sofia Helsinki. Fantastiska kontorshotell, jag kommer att sakna dig. Om du arbetar som egenföretagare eller som jag, helt remote är Sofia något jag verkligen rekomenderar. Nästan två år blev det i den här otroligt vackra byggnaden.

Trivdes verkligen bra av att få jobba i Stockmanns gamla lokaler. Dessutom är människorna som jobbar där toppenpersoner. Vill du ha ett community så får du det absolut här. Har aldrig känt mig ensam utan har alltid varit i gott sällskap av peppande och roliga människor med varierande yrken och bakgrunder. Har fått vänner för livet. Tack Sofia Helsinki.

Efter det lagade jag Dante Zias Butter Chicken. Förvånansvärt lätt och resultatet blev bra. Gjorde en dubbel sats så det blev väldigt mycket mat. Alla familjemedlemmar åt.

Idag har jag varit större delen av dagen på stan. Åt lunch på Avgust (Nylandsgatan 9) med Fanny, Pio, Linn och Sonja. En lunch som lätt hade kunnat fortsätta till en middag.

Några av oss hade lite mer tid, så vi fortsatte till Strindbergs och fortsatte uppdatera varandra om livet ytterligare några timmar. Fåtöljer iklädda textilier från Svenskt Tenn. Ja tack.

Hem till Tammelund och barn. Vår tid är nu.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *