Random

Slutet på födelsemånaden

Helgen kom och gick. Här är vi nu några dagar senare och funderar på vart januari som nog kändes oändlig, tog vägen? Tid är kanske det märkligaste vi har.

Hur som, och vi backar tillbaka några dagar i tiden så hamnar vi på fredagen. En dag då jag jobbade från kontoret, åt lunch med en vän jag inte haft kontakt med sedan 2018 (hade även igår en date med en annan gammal vän jag inte umgåtts med sen 2017). Nostalgi ändå.


Promenerade till metron från mitt kontor på Alexandersgatan. Fick syn på min svägerska Hanna i ett fönster och tog ett kaffestopp. Viktigt. Tog den här bilden och skickade till Niki, så att han skulle förstå att jag skulle bli lite sen.


Kom hem till nybadade barn som var igång med fredagsgodis och helgfilm. Mys. När dom båda somnat kröp jag upp i soffan och såg bröllopsavsnittet av Love is Blind. Förvånades över att typ de flesta sa ja? Galningar.


Lördagmorgon och jag bakade bröd i vanlig ordning. Nattjästa frallor är något jag pysslat med lite mer senaste och hur härligt är det inte att bara skuffa in en färdigjäst deg i ugnen när alla vaknat?

Sen städade jag och Niki hela huset. Vi skurade allt medan barnen fick underhålla sig själva. Gick sådär, men så satte vi på en film och då gick det bättre. I alla fall kändes det inte som att skotta snö i en snöstorm längre. Efter lunch åkte jag och Bernie till Rollin Cheese i Tölö och köpte ostar och chark. Jag fick ett presentkort av Svenska Kyrkans präst här i Helsingfors under Svenskar i Helsingfors julfest till den butiken, så det ville jag såklart bränna.

Personalen kunde ost och chark och resultatet var fantastiskt. Herregud, den där tryffelsalamin var fenomenal. Den vita osten som ser ut som en brie var något av det finaste jag ätit i ostväg och den hårda osten från Österrike får gärna serveras på min begravning. Nu vet ni.

Vi skulle ha gäster och jag såg ut så här. Jeansen kommer från Lindex och är kanske mitt bästa köp på länge om man bortser från varmluftsborsten.

Sousvidade en hjort, klyftade potatis och hade en väldigt rolig kväll. Gäster med barn tog en taxi hem strax efter elva. Väldigt glad över att ha så många roliga vänner i mitt liv.

Söndagen spenderades i simhallen. Skrattade åt att Louie totalt skiftat hur han ser på badandet. Första gångerna han fick komma med vad han livrädd. Klängde på oss som en igel. Nu är han motsatsen. Simmar med fart, hoppar från kanterna, skrattar hela tiden och älskar sitt liv. Jag har alltid älskat simhallar, pooler och vatten. Mitt inre barn mår väldigt bra när jag får vara i vatten. Så det är en glädje att även Bernie och Louie älskar att bada. Inga konflikter, inga tårar, bara kul. Maldiverna på en budget.

Ja, och stans bästa simhall hittar man i Nordsjö.

Kom hem, beundrade mina tulpaner som slagit ut. Är så peppad på att se hur det kommer gå med alla de hundra lökarna jag planterade i trädgården i höstas. Snart mina vänner. Snart är det vår.

Avslutade söndagen med den här linsgrytan som även fick fungera matlåda måndag.

Nu är det onsdag och vi har överlevt första dagen med dagisstrejk med otroligt livliga barn hemma där vi två heltidsarbetande stressade föräldrar försökt göra allt för att kombinera. Resultatet är väl att vi varit dåliga föräldrar och dåliga kollegor. Åh dagis, du är bäst och förtjänar allt, allt allt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *