Random

Tillbaka till vintern

Igår kom vi tillbaka till Finland, gled in i strålande solsken med Silja Symphony. Mys.

I Sverige var det en aning mer vår än vad det är här. För en vecka sedan tog jag en lång promenad endast iklädd sneakers och fleece och nu är jag tillbaka i vinter wonderland. Jag hade börjat drömma om att trädgårdsfixa. Googlat dahlior, luktärter, krasse, medelhavsväxter och dreglat över växthus. Mailade till och med Helsingfors stad för att få lite mer klartecken om vad som gäller vid växthusbygge. Vill. Ha. Ett. Växthus.

Högst oklart om vi ens har råd med ett växthus. I alla fall inte i den storleksklass jag egentligen vill ha. Meeeen, vet ju inte ens om det är tillåtet. Så drömma kan man ju. Det är ändå gratis.

Ritat upp vår lilla trädgård på papper med vad jag ska plantera var, vad som ska förodlas när och vad som ska grävas upp. Ser så mycket fram emot ljusa kvällar med podd i öronen och spade i tassen. Snart, snart är vi där.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *