Random

Vecka 36

Nu får man väl ändå säga att hösten är här? Med endast nio grader imorse var det dags att dra på värmen i huset igen. Knäppte igång alla element och ställde om luftvärmepumpen från AC till värme. Är inte det ett tecken på höst så vet jag inte? Vi har ett eluppvärmt hus, vilket i dagens läge kanske inte är helt optimalt. Som tur har vi ett tvåårigt elkontrakt som går ut i början av 2024.

Men vi har haft höga elräkningar under den kallaste tiden på året. Våra fönster har definitivt bidragit till den biten genom att läcka värme. Om någon vecka inleds fönster och dörrbyte i huset och med det räknar vi med att huset håller värmen bättre. Ska även bli kul med den förändring som bytet även ger utseendemässigt.

På vår nedervåning har vi nu har ett fönster med hälften glasblock och hälften vanligt fönster. Nu får vi ett enormt fönster golv-till-tak istället. Vår ytterdörr som nu är brun kommer att bli grön. Alla karmar och dörrar invändigt kommer att gå från mörkbruna till ljus ek. Kommer att bli så fint, så fint. Jo, det kostar såklart en del men det är definitivt en investering som jag är säker på kommer betala sig tillbaka i långa loppet.

Vi är hemmakära personer. Pratade med en kompis om det efter sommaren när vi båda hade varit ute och rest (räknas Sverige som resa?). Jag sa att jag tyckte att det var så otroligt skönt att komma hem igen och hon höll inte alls med. Sa att det bästa hon vet är att lämna sitt hem och resa iväg och att hon deppar varje gång hon kommer tillbaka. Helt tvärtom för mig. Var borta ett enda dygn och ändå tyckte jag att det var svinskönt att komma hem, hoppa in i tofflorna, sätta på en kopp te och strosa runt. Finns ju inget bättre än att komma hem när man varit ute och rest? Hur känner ni? Är ni team borta bra men hemma bäst?

4 Comments

 • Maria

  Jag haller med dig. Älskar att upptäcka nya ställen, men brukar börja längta hem inom en vecka. Därför är weekend resor min optimala resa :–)

 • Camilla

  Här har du en som helst bara gör dagsresor – avskyr att vara borta hemifrån över natten (det har hänt en gång på de senaste 10 åren)
  Hemma är absolut bäst!

  • Lina

   Just nu känner jag samma sak. Har alltid tidigare gillat att resa och vara borta en längre tid. Men för min del har det att göra med att ha barn. Dom sover ju 100% bättre hemma och alla ens saker finns var man behöver dom. Sen tror jag det har att göra med om man gillar sitt hem eller inte. När jag bodde i en etta på 21 kvadrat blev jag tokig om jag var hemma för länge. Så det kan ju ändra sig också, men du har känt så i tio år. Lång tid 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *