Helsingfors,  Jobb

Ett kontor

Äntligen har jag blivit med kontor, vilket känns så himla skönt. Har testat flera olika kontorshotell under de senaste veckorna i kombination med att jobba hemifrån och emellanåt har det varit svårt att fokusera. Men nu äntligen så har jag hittat rätt.

Jag valde till slut Sofia Helsinki vid Senatstorget. Ett coworking space i en av stans vackraste och äldsta byggnader. I över 250 år har den här soliga pärlan till hus varit en välbesökt plats i staden. På 1880-talet huserade Stockmanns varuhus här och efter det låg Polisens HQ här i många år.

Det är så otroligt viktigt för mig att få arbeta i en inspirerande miljö. Jag har svårt för kala, vita väggar och ljusrör i taket. Är inget fan av takbelysning överlag. Gillar naturligt ljus, stora fönsterpartier, mjuka färger, konst, växter och punktbelysning. Jag kände direkt när jag kom in här, att här kan jag vara.

Jag funderade en stund på att boka ett kontor tvåhundra meter ifrån dagis. Men så kände jag att jag är så mycket utanför centrumkärnan annars att det kan vara kul att få lite tempo och variation. Jag tar mig dessutom hit dörr till dörr på 20-25 min och endast 15 minuter till dagis, så det känns verkligen bra.

Så grattis till mig och min nya vardag. Nu vet var ni var ni hittar mig.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *