Hem,  Inredning,  Tammelund

Carbonara och nytt balkongbord

Niki dricker öl och spelar biljard med några kompisar på stan och jag har huset för mig själv. Kul för oss båda med egentid.

Båda barnen somnade trevligt nog före åtta. Den äldsta hade jag kört helt slut på Hoplop och den yngsta upplevde sitt livs första dag med bara en sömnstund. Dessutom har vår kära robotdammsugare Steve en sövande effekt. Han arbetar med ett tyst men mjukt surr som underligt nog lugnar dom båda. Fantastiskt praktisk manick, dammsuger, moppar och söver barn. Otroligt.

Mitt nya balkongbord anlände idag, grönt och ljuvligt. Ett klassiskt bistrobord från franska Fermob i färgen cactus.

Förra året köpte jag ett provisoriskt bord från Ikea för sådär 25€. Ett oerhört opraktiskt, vingligt och hemskt bord. Ett sådant var man helst inte sitter vid. Alls.


Eter hemkomsten från mitt andra hemland köpte jag ett nytt utdragbart bord i ek. Praktiskt tänkte jag, men väl på plats kändes det bara fel. Det kändes helt enkelt alldeles för mycket ”inomhus”, även om balkongen som är helt inglasad är mer av ett extra rum än en öppen balkong. Men i fyra dagar bodde ekbordet här innan det kördes tillbaka och så beställde jag vår nya gröna skönhet, och här är det nu.

Ett bord man vill sitta vid. Äntligen. Är lite kär.

Firade nytt bord och ensamkväll med carbonara. Älskar grillmat, men gött med en kväll med något annat. Pasta är ändå och kommer nog alltid att förbli min favoritmat, i alla former.

Här är receptet. Jag vet, vissa tycker inte att man får ha i grädde i en carbo. Men då kan man göra ett annat recept utan grädde. Provlem solved.

För två personer:
Hacka en gul lök, två vitöksklyftor och skär ett paket bacon i bitar
Riv 2dl parmesan och blanda ihop med 1 dl grädde. Salta och peppra MASSOR
Dela två ägg så att du bara behåller gulan och låt dem ligga kvar i skalen
Koka upp pastavattnet och salta vattnet ordentligt
Stek baconet tills det fått färg och lägg därefter i löken. Stek snabbt ihop det hela utan att löken får färg
Koka pastan en minut kortare än koktiden
Blanda den kokta pastan med parmesangeggan, lökblandningen och avsluta med äggulorna och hackad färsk persilja. 

Slängde även i ett gäng gröna ärtor för lite sommarfeelis.
Voila!

Nu sitter jag här. Vid bordet som man äntligen vill sitta vid och skriver här. Lägg märke till mina egenodlade blommor.

Ah, är lite nykär i mitt hem igen. Så fint, så fint att få bo här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *