Hem,  Tammelund,  Trädgård

Tillbaka i trädgården

Vi är hemma igen och det känns himla skönt. Borta bra men hemma bäst. Det enda lite tråkiga med tillvaron är att vi drog med oss en liten magsjuka från Silja Lines bollhav. Så ja, kul fest vi har haft här hemma. Jag har i och för sig mått bra, kul för mig. Mindre kul för husets alla pojkar och för vår enorma persiska matta som just nu befinner sig på väldigt dyr mattvätt. Så ja, bollhavet var kanske inte helt värt det. Men nu vet vi det.

Annars då? Min trädgård håller på att blomma upp. Anar färgerna i de första dahliaknopparna, zinnorna är starka och höga och luktärterna har slagit ut. Mina kryddor lever vidare och majoriteten av växterna överlevde våra två veckor iväg. Tur för oss att våra grannar är världens gulligaste och vattnade varje kväll.

Titta vad fiiint det blir!
Hej Dahlia!
Bästa årstiden är nu.
Kryddorna är i full gång, medan salladerna och spenaten planterade jag direkt efter hemkomsten. Kämpa alla nyplanterade frön!

Ändå bra hemkomst. Minus magsjukan då. Men tänker att nu kanske vi liksom undkommer alla magsjukor med dagisstarten. Ni vet, immunitet. Skulle vara fint.

I och med stundande dagisstart har husets ettåring äntligen börjat gå ordentligt. Han tog sina första steg för mer än en månad sen, men nu har det lossnat på riktigt. Här vandrar han runt som en fyllegubbe. En glad sådan. Enda är väl att vi borde ta bort hans första sovstund i och med att man bara sover en gång på dagis. Men känns så svårt när ungen vaknar runt 06:00 och är en arg tonåring runt nio. Tror vi ska testa imorgon ändå, om alla mår bättre (Niki då, barnen mår redan bra).

Nu ska jag ta in tvätten. Den är lite sned våra kära vindtork, men den funkar ju, det är väl ändå huvudsaken.

Efter tvättintaget ska jag se sista avsnitten av The Dropout på Disney+. Herrejävlar vilken bra serie.

Puss på er!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *