Resa,  Värnamo

High Chaparral

Tjugo minuters bilresa från centrala Värnamo ligger High Chaparral. Nöjesparken som började som ett fuskbygge och som idag är en av södra Sveriges populäraste turistmål.

Howdy!

Jag har vuxit upp med årliga besök på ”chappen” och har kanske därför heller aldrig reflekterat över hur märkligt det egentligen är att vi har en western-stad mitt i de småländska skogarna. Grundaren, Big Bengt som byggt upp hela kalaset var kompis med min morfar och som barn besökte jag ofta parken med honom.

Första gången jag tog med Niki hit tappade han hakan av förvåning, han hade inte räknat med att Cowboy-byn jag pratat om skulle vara enorm, med både gator, tågbana, ångbåt och en Mexikansk stad. Så vem var det som ville besöka parken nu? Var det jag eller Niki, gissa två gånger?

SÅ Niki. Men även Bernie hade kul. Han ser kanske inte helt övertygad här, men sekunden efter den här bilden ville han göra om det igen. ”Mera heiss” (Bernies lilltyska kommer in).

Det gick ingen nöd på honom. I Barnens stad ägnade han sig åt att öppna och stänga dörrar.

Och att samla knallpulver-skräp. Notera hans nya frisyr. Jag lyckades äntligen ta honom till frisören och avskaffa pannlugg och långt hår. Saknar i och för sig looken lite, men tror han själv trivs bra i nya håret.

Så vaskade vi såklart guld.

Och tog oss över floder.

Själv tänkte jag mest att jag var med i Sagan och Ringen och flyddde svarta ryttare.

Hittade annars inte så mycket guld utan plaskade mest.

Louie var kanske inte svinnöjd med att åka vagn hela dagen. Men, jag ville inte ha honom krypandes på asfalt. Hade han kunnat gå ordentligt hade det varit en annan femma. Kanske mer hans grej vid nästa besök.

Från USA till Mexico

Hola!

Man kan också ta tåget till Mexico och så blir man rånad på vägen. Men kände att Bernie var lite för liten för det konceptet. Så istället gick vi dit.

Niki köpte såklart en knallpulverpistol till oss. Klassiker.

Annars var det som vanligt lite svårt att förstå vem som jobbar på parken och vem som är gäst. Många gäster är såpass utklädda att dom likagärna skulle kunna få betalt som skådespelare.

Förutom enorma mängder cowboys fanns det även hästar i alla storlekar.

Och åsnor då.

Vi gjorde ett ganska snabbt besök på Chappen den här gången. Med tanke på det lite saftiga entrépriset är det kanske något man ska lägga en heldag på snarare än några få timmar som vi gjorde den här gången. Samtidigt känner vi oss nöjda även om vi varken åkte tåg, badade eller såg några shower. Jag tror att vi ändå kommerr att ha längre besök här i framtiden, när båda barnen förstår konceptet lite bättre. Så i slutändan var det ett ganska lagom besök. Kul, var det hur som helst.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *