Random

Att vara tillbaka på holmen

Dagisstrejken är i full gång i stan. Jag och Nikis mamma Gaby (som bor hos oss just nu) och mina två barn packade ihop oss och körde ut till Korpo i måndags. Fyra timmars bilfärd med två färjor och en avslutande båttur senare var vi framme på Kaitholmen. Här har vi varit sedan dess. Jag har jobbat på dagarna medan Gaby har hjälp mig med båda barnen. Det har blivit mycket strandhäng med full overallmundering plus massa pyssel med som ingår i att starta ett landeställe efter vintern.

Imorgon åker vi tillbaka till stan igen i och med att jag har ett möte som för en gångs skull inte är digitalt. Kul. Har annars jobbat ganska mycket de senaste veckorna. Tiden då bloggen vanligtvis får kärlek (när Louie sover) klockar jag istället frilanstimmar på löpande band. Det är i slutändan ganska knepigt att fördela den energin man har över när man har två små barn, särskilt just nu när båda är hemma. Antar att vi är många som sitter i samma båt där.

Jag hoppas att strejken snart får en lösning, att personalen som så fantastiskt fint tar hand om och utbildar våra barn får de resurser och den lön de förtjänar. En normal arbetsbelastning och en stabil lön som motsvarar ansvar, erfarenhet och utbildning. En lön som går att leva på och som motiverar. Det betalar jag mer än gärna mer skatt för.

Nikis pappas mobilsamling skulle man kunna fylla på med en hel hög av iphones.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *