Barn

Britax Römer Dualfix 2R

Reklam för Jollyroom

Som ni kanske har lagt märke till så gör jag väldigt sällan samarbeten här på bloggen. Det beror faktiskt inte på att jag inte får förfrågningar, för det får jag. Ganska ofta till och med. Men för mig är den här bloggen ingeting jag lever på, utan bloggen är min allra käraste hobby. Men när det handlar om Jollyroom då blir det något annat. Något jag till och med bett om, Jollyroom är ändå den butik jag oftast handlar saker till mina barn ifrån.

Med ett oroligt bra utbud, användarvänliga informationsguider, bra priser och snabba leveranser är det den nätbutik jag annars också använder. Därför är ett samarbete med Jollyroom natrurligt men framförallt något jag kan stå bakom och vara stolt över. Hoppas ni också gillar det här.

Louie har sedan fyra månaders ålder spurtat i storlek. När vi åkte till Sverige över julen fick han knappt plats i babyskyddet längre och då var han inte ens sex månader gammal. Den senaste tiden har vi inte kunnit åka bil med båda barnen samtidigt eftersom Louie helt enkelt vuxit ur sin stol. Det var dags för ett byte.

Bernie har sedan han blev för stor för babyskyddet suttit i en Axkid Minikid 2 (ni kan läsa mer om den här) och den har fungerat bra. Men, med Louie hade vi lite andra önskemål. Fördelen med Axkiden är att den är plustestad (test för bilstolar i Sverige) och att man kan ha den länge. Men det som vi saknat med Axkiden är framförallt två saker. I och med att den sitter fast med bälte och därefter förankrad i golvet är den faktiskt lite av ett projekt att ta bort om man behöver, plus att den som sitter i sätet framför får ganska lite plats. Jag får bara ha med korta passagerarkompisar.

Våra önskemål på stol nummer två:

 • – Säker (etablerat och bra märke)
 • – Isofix (snabb att flytta om man behöver)
 • – Tar mindre plats mot förarsätet (längre personer ska kunna köra bilen bekvämt)
 • – Gärna svängbar, enklare att få dit ett sprattlande barn

Efter väldigt mycket research (bilstolar är en jäkla djungel) föll valet på Britax Dualfix 2R. Jollyrom har faktiskt gjort en jättebra guide om just bilbarnstolar som jag verkligen rekomenderar. Den har hjälpt oss hela tre gånger. Vårt babyskydd Joie I-level är också inköpt från Jollyroom genom den guiden.

Hur som helst. Britax Römer Dualfix 2R har numera bott i vår bil i snart en månad och vilken fantastisk stol det är. Älskar hur otroligt praktisk den är. Tack vare att stolen går att vrida 360° är det enkelt att lyfta ur och spänna fast Louie. Dessutom tar den märkbart mindre plats. Enligt min research är det en av de stolar som är bäst lämpad att ha bakom ett förarsäte i en mindre eller mellanstor bil. Något som är otroligt viktigt när man åker runt med inte bara en, utan två stolar på baksätet. Vi kommer i och för sig att byta bil vid årsskiftet till en Volvo XC60 laddhybrid, men tills dess är det ju skönt att även Niki har köra vår Nissan Qashqai utan att behöva kapa av sig benen.

Btritax Römer Dualfix2 R är monterad i en ISOFIX-bas för enkel och säker montering i bilens ISOFIX-fästen. Basen har justerbart stödben för extra stabilitet, som begränsar oönskad rotation och framåtrörelse av stolen. Den är verkligen enkel att installera (tar på riktigt bara någon sekund) och ta bort om man till exempel behöver ta ner bakbänken för större inköp (hej Ikea) eller frakta kompisar som är äldre än fem år gamla.

Fungerar bra både framåt och bakåt. Men bra att komma ihåg är att små barn helst ska åka bakåt.


Bilstolen har djupa sidovingar som skyddar vid sidokollisioner och tack vare rotationsfunktionen är det enkelt att se till att barnet är rätt fastspänt. Något vi alla som någon gång försökt spänna fast en sprattlande toddler vet inte är helt enkelt. Gillar även starkt ”gummit” på fembunktsbältet som gör att det inte glider ner från barnets axlar. Nackstödet är såklart justerbart efter barnets längd.

Sen är det en väldigt prisvärd stol. Du får väldigt mycket för pengarna.

Louie själv verkar helt klart gilla sin nya pjäs. Han är nöjd oavsett om han sover eller är vaken. Han har faktiskt inte brytit ihop en enda gång sedan stolens entré i våra liv. Så det är tydligt att han sitter bra och bekvämt. Vilket är viktigt när man är en bebis och somnar lite här och var. Dessutom har vi planerat att genomföra en liten nordeuropeisk roadtrip i sommar och då känns det jäkla bra att båda ens två gullungar åker säkert.


Vad har ni för tips och erfarenheter av bilbarnstolar?

4 Comments

 • Alexandra

  Vi hade Britax Dualfix åt E, säkert en äldre modell än den här men med samma egenskaper. Varm rekommendation också härifrån.

  Es Dualfix fick nytt hem när hon växte ur den, men till A köper vi antingen den på nytt, eller Joie Spin, som har liknande egenskaper.

  • Lina

   Googlade och det är definitivt en släkting till vår stol. Kul att den funkat för E ändå ett bra tag. Bilstolar har väl ändå bara en viss livslängd så kanske lika bra med en ny till A. Joie gillar jag också, vårt babyskydd kommer därifrån och det har verkligen varit kanonbra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *