Vardag

Blommor, världen, ett golv och en värmeborste

Började veckan med att som vanligt scrolla nyheter i desperation på en bra vändning och insåg att mitt beteende började bli ohälsosamt. Det var dags för att skapa en strategi och jag bestämde mig för att jag endast får läsa nyheter två gånger om dagen. Tänkte att det är det här Putin vill, att vi alla ska leva ett liv i rädsla och jag bestämde mig för att inte ge honom det. Han förtjänar ingenting den mannen.

Så för att få mig själv att fokusera på något annat startade jag ett golvprojekt här hemma helt out of the blue. För första gången sedan kriget i Ukraina började kändes det inte riktigt lika nära. Fokuset flyttades till det som fanns framför mig. I det här fallet två små barn och ett parkettgolv (och Niki då). Men tror vi tar golvprojektet i ett helt eget inlägg. Det förtjänar golvet.

I början av veckan tog jag en powernap med Louie när det plingade på dörren. Förvånad men väldigt glad blev jag när jag möttes av ett blombud med tulpaner (dom till vänster) skickade av min egen man. Han vet hur man gör mig glad.

Det var faktiskt när jag tog dom här bilderna som jag bestämde mig för att nu jävlar, ska det här vitgula golvet bort. När jag får för mig saker, då händer det. Någon timme senare var jag i full gång.

En kväll lagade jag en enkel och snabb laxgryta på 600g laxfilé, 2 msk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta, 1 burk kokosmjölk, 1 msk soja och broccoli. Serverade med brunt ris och massa koriander. Bernie gillade. Jag med.

På onsdagen var jag på Rådgivningen med den här lillisen. Han var nu 74 centimeter lång och hade gått ner i vikt? Vägde nu strax under tio kilo istället för över. Hon sa att det kan bli så när dom börjar röra på sig. Vi ska se, vi ska se. Har också börjat om med sömnskolan och för första gången ger det resultat. Förra natten vaknade han endast en enda gång och han fick ingen mat mellan 19-06. FRAMSTEG. Den dagen han sover en hel natt, den dagen firar vi.

Sen måste man ju älska ljusets återkomst. Att kvällssolen liksom strålar in och värmer en. Enda nackdelen är att man plötsligt ser damm och sjukt smutsiga fönster. Men det kan man leva med.

En helt annan grej. Köpte en GHD Rise i höstas och har sedan dess använt den MYCKET. Först var jag inte övertygad, fastnade till och med en gång och panikerade lite. Men efter att jag fått in tekniken med denna värmeborste, som liksom känner av hårmängden och anpassar värmen så är jag såld. Så himla bra. Finns HÄR med -25% rabatt (affiliatelänk).

Har inte rört min GHD-plattis sen denna flyttade in. Borde kanske sälja plattången när jag tänker efter. Den kan ju inte bara ligga här och skräpa.

Men hörrni. Återkommer snart om veckans viktigaste händelse. GOLVET.

2 Comments

 • C

  Wow vad skönt att sömnskolan verkar ge resultat! Hur gör ni? Läste på lite och provade tassmetoden med 2-åringen när hon var yngre men hon fick till slut helt panik så vi gav upp. Tänker att vi får snart börja prova med lillebror som är 1/2 år. Nu ska vi snart flytta till Finland så kanske får man mer stöttning med sånt på rådgivningen där, för jag upplever att det i Sverige är det ganska främmande med sömnskola!

  • Lina

   Har märkt samma sak. När jag pratar sömnskola med mina svenska kompisar ser dom mest förvånade ut. Där samsover dom och nattammar och förstår inte alls vad jag menar med att här pratas det mycket om att man måste lära barn att sova. Själv tycker jag det låter svinjobbigt att nattamma en ettåring som sparkar en halva natten i magen och som vaknar varannan timma. Dom däremot tycker att sömnskola låter hårt, att barn behöver närhetnärhetnärhet.

   Tycker också att barn behöver närhet men helst inte när vi ska sova (när dom är över sex månader). Då behöver jag space och så kramar jag och gosar extra mycket på dagarna. Dessutom har både mina barn ramlat ur sängen när dom sovit bredvid oss när dom blivit äldre och rörliga (ålat iväg mitt i natten) och en spjälsäng känns mer säkert för oss alla.

   Det vi har gjort (bollade det här med Rådgivningen och det var dom och min kompis Emma som gav mig rådet om att kombinera tassmetoden med att ta tid.
   Har helt enkelt låtit honom gråta lite (tagit tiden på någon minut) sen gått in lagt handen på honom och lugnat honom lite, sen gått ut igen, tagit tiden på någon minut och sen gått in igen. Så småningom har jag ökat på tiden lite. Jag låter honom alltså gråta lite, men inte panikgråtet, då går jag såklart in och tröstar honom. Men du vet det där gråtet som liksom är mer ”haaaallå, jag gråter-gråtet” som faktiskt oftast avtar av sig själv efter en liten stund. Så har jag hållit på några nätter. Till slut har han förstått vinken och nu sover han faktiskt från 19:00 till 05:30. Tidiga mornar absolut men å andra sidan får vi sova hela nätter hela familjen. Det är svinjobbigt att sömnskola men när det väl sitter så är alla i familjen mycket gladare. Sen kan man behöva göra om skoleriet ibland efter tyngre faser, sjukdomar eller andra avbrott. Kämpa där och lycka till.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *