Helg

En bättre helg, trots allt.

Hej alla ni fina typer. Här kommer ett helginlägg med allt sånt som inte har med kriget att göra. Även om jag har scrollat sönder min tumme den senaste veckan av maniskt nyhetsläsande så tar den här bloggen inte upp Ukraina i just det här inlägget. Vi ser det som en paus i ert scrollande från död och jävligheter. Hoppas det är okej.

Så den här helgen då. Förra helgen hade ju jag och Björnen covid. Bernie hostade, hade lite feber och var lite hängig i någon dag. Jag hade lite ont i halsen förra lördagen, men det var det enda. Det innebar att min fem dagar långa karantän var över lagom till helgen. Hurra.

Var tacksam över att solen var närvarande majoriteten av veckan. När allt annat var så mörkt så behövde jag verkligen sol. Längtar tills våren är här på riktigt. Ni vet, när man inte behöver klä på sig själv och sina barn enorma mängder kläder. Tänk att bara klä på vindfleecejacka, skor och tunn mössa. Snart.

Gick på promenad med Emma och baby Hugo. Bra start på kompishelg.

Bernie tog skottandet på allvar.

Så lite fest på det. Var på Andus restaurangöppning av hans senaste tillskott, Story Hagnäs. Drack massa drinkar tillsammans med min svägerska Hanna och minglade runt. Himla kul. Kändes nästan som pre C.

Så fint så fint. Åh ni måste gå dit. Den där blåa färgen på tak och väggar är magisk. Allt annat också då. Extra plus för alla vackra målningar av konstnärinnan Fanny Tavastila.

Mitt gamla område ändå. Känns skönt att det bara är 15 min bort.


Annars mådde vi alla bra igen. Eller nästan. Det sämsta med coviden var att Louies dåliga andning kom tillbaka. Hans röntgen och bronkoskopi fick också bokas om, så hans rosslande är tyvärr fortfarande ett frågetecken. Men glad var han i alla fall i helgen, även om han andades tungt.

Kvällssol i Björnrummet. Ovanligt välstädat.

Påfyllning i badrumsskåpet. En ny CC-kräm från It cosmetics. Lätt den bästa jag testat. Jag har färgen Fair light. Den säljs här, nu till -20% (affiliatelänk).
Behövde även en ny ansiktstvätt och blev rekommenderad Emma S. Prisvärd, dryg, effektiv och mjuk är mitt första intryck. Tror inte att det är sista gången den följde med mig hem. Finns här (affiliatelänk).

På lördagen lämnade jag man och barn hemma och hängde med Ylva på stan. Vi kikade på barnvagnar (till Ylva och hennes julibebis då <3) och åt brunch på Story Kampen. Så peppad på att en bästis ska bli mamma. Väldigt nyfiken på vem den lilla personen är.

Hur som, Eggs Benedict är alltid ett bra val. Alltid. Efter brunchen skulle vi gå och se House of Gucci på bio i Tennispalatset, men vi var kanske lite väl optimistiska med biljetterna. Tänkte att inga andra går på bio klockan fyra på en lördag, men där hade vi fel. Så den blev det inte.

Istället gick vi vidare till K7 (efter att ha besökt fem bebisbutiker) för lite tapas och skumpa (jag). Ingen sensation direkt, men ändå helt ok för att kosta 2,5 styck.

Efter det här gick vi till slut på bio. Men istället för 16:30 och House of Gucci blev det 18:30 och Spencer istället. En film som handlar om en tre dagars jul i Prinsessan Dianas liv. Otroligt tråkig film. Det. Hände. Ingenting. Alls. Förstår inte alls poängen med hela filmen. Långsam, långsammare Spencer. Enda positiva var kläderna och miljön. Råkade även ha sönder en tand av ett biogodis. Har aldrig hänt mig tidigare (har aldrig haft hål) så blev lite chockad. Men hur som helst var det mys att få en heldag på stan med min bästaste Ylva. Som jag älskar den kvinnan.

Så var det söndag och vi hängde hemma hela dagen. Bernie lekte utomhus med grannpojken i x antal timmar, jag sorterade sopor som skulle återvinnas. Ni vet, sånt där som man gör.

På kvällen blev det fortsättning på det här med vänner som jag älskar. Mitt första Sverige-kompis-besök sedan 2019. Tror inte ni förstår den där känslan, att få plocka upp en vän jag inte träffat sedan julen 2019 på flygplatsen och få en hel jäkla kväll ihop. Lagade pasta bolognese och så satt vi uppe och pratade och drack vin långt in på natten. Allt som hänt, allt vi gjort, allt vi gått igenom och allt vi har framför oss. Malin och jag har varit vänner sen tidiga tonåren, och jag tror att vi kommer hålla ihop genom hela livet. Även om vi har en liten pöl mellan oss (östersjön).

Det var min helg det. Kanske en av de bättre det här året. Trots allt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.