Random

Sett och ser på

Som den storkonsument av streamingtjänster jag är känns det inte mer än rätt att skriva om den saken. ”Hur hinner du?” frågar folk ibland och jag blir alltid lite förvånad. Ens barn går ju och sover där runt åtta. Då hinner man ju plöja både det ena och det andra. Dessutom som mamma till en tre månaders blir det en del barnvagnspromenader, då lyssnar jag på böcker och poddar. Ja, det händer att jag ibland lyssnar på tystnaden också, så bli inte helt förfärad. Men idag pratar vi serier.

Nine Perfect Strangers (Amazon Prime)

En serie i åtta delar baserad på Liane Moriartys bästsäljande bok med samma titel. Nio rika främlingar checkar alla in på ett SPA-wellness-retreat för en att ta del av en läkande process ledd av den ryska Masha som överlevt döden (Nicole Kidman). Gästerna har ingen aning om vad som väntar dom. Vi har familjen som förlorat en son, paret som vunnit på lotto och tappat bort sig själva, den sjukt arga föredetta fotbollsspelaren, den bedragna frun, den bästsäljande romansförfattaren utan självkänsla och så en journalist som förlorat en partner. Tillsammans ska dom genomgå en förändring, med liiiite hjälpmedel.

Ja, ni hör ju. Som upplagt för drama. Men jag vettefan. Underhållande att se på, men efteråt kände jag mer ”Jaha, var det här det?”. Här har man suttit avsnitt ut och in och kanske förväntat sig mer? Slutet kändes som när en tv-serie inte får fortsätta för en ny säsong och måste fläta ihop allt i ett enda avsnitt till en lycklig sörja. Hade även lite svårt för Nicole Kidmans fejkryska accent. Tycker man kunde tagit en annan skådis eller sen skippat det ryska i karaktären. Oavsett så tyckte jag ändå att den var underhållande. Stundvis.

The Morning show (Apple)

Säsong ett såg jag när den kom 2019, men fick faktiskt se om hela innan jag nu gav mig på säsong två. The Morning show är ett händelserikt drama som kretsar kring en fiktiv morgon-TV-show i USA och dess programledare och producenter. The Morning Show bygger på journalisten Brian Stelters bok Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV och ska spegla den amerikanska medievärlden. Med Reese Witherspoon och Jennifer Aniston i huvudrollerna får vi följa med i en värld med sexuella trakasserier, stora egon och snabbt tempo. Alex Levy (Jennifer Aniston) har varit programledare tillsammans med Mitch Kessler i över femton år då Metoo äntligen når Mitch Kessler efter år av sexuella trakasserier och han avskedas. Plötsligt behöver Alex Levy en ny partner och efter diverse maktspel hamnar en rookie på tronen.

Älskar verkligen den tv-showen. Kanske lite extra mycket eftersom jag själv under tre års tid arbetat med morgon tv (om än i mikroformat jämfört med det här). Men fan så bra serie vi har här. Fullkomligt älskar tempot, karaktärerna och intrigerna. Så nu är jag på säsong två om än bara fyra avsnitt in. Ett nytt avsnitt släpps varje fredag, så då vet ni var ni hittar mig.

Bachelor Sverige (TV4Play)

Ni som har läst den här bloggen ett tag vet om att jag älskar realityshowen Bachelor. Ja, jag kikar på den amerikanska, den australiensiska och framförallt den svenska versionen av spektaklet. Förra året blev det ingen svensk säsong på grund av C-faderullan, men i år är Bachelor äntligen tillbaka. Precis som den tidigare säsongen har vi två Bachelors (istället för en) och till skillnad från förra säsongens katastrofkillar har vi i alla fall till synes helt reko-killar, om än ganska tråkiga.

Är lite konfunderad över de där två. Vi har Simon som verkar gullig men är så tydligt där för något helt annat än att hitta kärleken. Antagligen vill han ha press i och med att han just blivit företagare. Smart men ändå störande. Sen har vi Sebastian som bor i Södertälje och jobbar med läkemedel. Förlåt men bara den grejen är ju lite kul. Södertälje och läkemedel. Där har vi nivån på svenska Bachelors. Nej, lite taskigt nu va, men har vi inte vant oss vid entreprenöööööörer från Stureplan? Hehe. Nejmen det som stör en mest med Sebastian är hur han pratar? Pratar man sådär med mellanrum? Gör människor det? Är han superscriptad eller varför han han ett stort mellanrum mellan varje ord? Hej……du……känns…..som….en….fin……tjej.

Förstår inte? Pratar han sådär annars också? Otroligt märkligt.

Kastanjemannen (Netflix)

Här har vi en dansk deckare som handlar om en seriemördare som framförallt ger sig på mammor. Kul… Nejmen tyckte faktiskt att det här var en spännande serie, den första danska på länge som gav lite BRON-vibes? Har inte så mycket mer att säga om den än det.

Squid Game (Netflix)

Den stora snackisen. Den här fick jag tjata på Niki för att se. Ville se den tillsammans och efter lite om och men så lyckades jag övertala honom och vi är nu på avsnitt fem. Tror jag? Här har vi en sjuk koreansk serie där människor med stora ekonomiska problem får möjlighet att delta i ett spel. Påminner lite om Hunger Games på många sätt. Människor dör som flugor och blodigare serie får man leta efter. Men ändå sitter man där och är helt fast. Ibland kan jag tycka att den känns lite utdragen, skulle vilja klippa den lite kvickare och kanske byta ut vissa skådisar. Om man bortser från det så ser jag fram emot att få se klart den här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *