Random

Att vara tillbaka

Nejmen hej alla ni fina. Hoppas att ni finns kvar efter all den här tiden utan någon action på den här stackars bloggen. Livet blir ju lite annorlunda när man är helt utan dator, ens skärmtid på telefonen går upp med sådär 100%. Men BRA nyheter ändå att min dator lever. För en vecka sedan beställde jag en ny solig rosa MacBook Air, likadan som den jag redan har fast hel då. Idag ramlade min nya dator in med posten och samma dag bestämde sig min dator som fick en vätskeskada för att vakna till liv och fungera (lite knas ännu dock). Hmm.. plötsligt har jag två datorer. Men så är den här återupplivade datorn som jag skriver det här inlägget på egentligen inte min egendom, utan företagets som jag jobbar på. Ett företag som dessutom blev uppköpt för en månad sen så egentligen är det väl uppköparens egendom. Om vi ska vara noga. Därför gick det inte heller att få en ny dator till mig på hemförsäkringen eftersom man inte kan claima något man inte äger. Måste bara bestämma mig om jag behåller den egenköpta datorn eller fortsätter livet som mammaledig med arbetsdator. Vad hade ni gjort?  Hej krångligt. Nu byter vi blad här va. Ingen orkar läsa om mina ”datorproblem” mera.

HUR SOM. Nu är kvinnan tillbaka. Tänker att vi börjar med att gå igenom livet som hänt sedan sist. Precis som den bloggare jag är. Ni vet, vardagsbloggaren som det numera finns ganska få av. Vi är en utdöende art. Minst sagt. Vad tror ni om vardagsbloggaren? Finns vi kvar om fem år?

Själv har jag i år bloggat i tio år, 2011-2021. Kanske ändå förtjänar en egen sprillans ny dator. Som en present till mig själv.
På tal om tio år och presenter till mig själv så har jag blivit med nya glasögon. Mina gamla inskaffades 2011 så det var verkligen på tiden att uppdatera. Synen förändras ju också och det är en upplevelse att plötsligt se ordentligt igen. Det enda negativa är väl att man blir lite fulare med glasögon på. Här har man gått runt med ett livslevande snyggfilter i flera år. Plötsligt inser man att man har både porer och finnar. Hemskt. Men ja! Här har ni dom. Vad tycks? Lite smutsiga på bilden, men att köpte inte den där supertorkduken för 20€ som dom med passion försökte sälja på mig. Men köpte även ett par solglasögon med styrka som gömmer sig i GANT-fodralet. Det var en hal deal på Specsavers – köp två, betala för en. Så man hade ju varit dum i huvudet om man inte tog det andra paret också.
Annat kul som man fått den senaste tiden är presenter från vår mäklare Anne Ramsay. Anne sålde vår lägenhet på Tredje Linjen med sådan finess och elegans att Anne fick en plats i mitt hjärta. När jag för ett tag sedan rekommenderade Annes fantastiska tjänster till en vän och vännen anlitade Anne så skickade Anne presenter till oss. Lyxigt, lyxigare, Anne Ramsay.
Nämligen morgonrockar från Balmuir med våra namn på. Så fina. Så ja, om någon av er nu viill sälja hem så använd Anne och hälsa från mig. Bättre kundupplevelse i det här landet får man leta efter.
Sen vill jag introducera er till min nya vän Emma. Hej Emma! Emma hittades roligt nog via den här bloggen. Emma kommenterade att hon köpt hem på samma fantastiska ö som vi bor på och numera är vi pals. Så kul. Tack bloggen för Emma.
Woltutbudet är kanske inte riktigt lika slående som när man bor i innerstan. Men helt ok ändå sa Emma och jag och beställde Fafas.
När vi ändå är inne på Emma så var vi två och våra små bebisar (hon har en fyra månaders framtida bästis till Louie) på Rio här bredvid oss i Kasberget. Kul att jag för ett år sedan inte visste att Kasberget existerade och nu är jag så game på deras ljuvliga soppluncher. Exempel på mycket bra och prisvärd sopplunch. Ja, just det ja. Vi firade ju även bröllisdag den 1.9 med min man. I och med att vi numera har två småbarn där den ena är helammad och väldigt mammis bestämde vi oss för att i år blir en ”vi-firar-hemma-år” och det var himla mys det med. Vi gillar ju vårt nya hem väldigt mycket. Så istället för att fixa barnvakt och svira ut på stan svirade vi hemma när båda barnen somnat. Tänker att vi nästa år satsar på en Staycation utan barn någonstans. Mys det med.  Drack av två himla bra viner. Vintips till er. Lite lyxigare, men ungefär som två glas vin på krogen. Tänk på det.
Åt lamm i pitabröd. För övrigt ett annat av mina bästa tips just nu. LIDLS egna pitabröd i färskt-bröd-disken är FANTASTISKA. Funkar till allt.
Som här då. Lamminrefilé (grillad) med rödkål, rödlök, koriander, tomat, citron och två såser som man aldrig vill sluta äta av. Såserna hittar man här.  Lammet i fråga såg ut så här och marinerades med paprikapulver, timjan och spiskummin.
En mobilbild på det på hur mitt liv ser ut varje dag efter dagishämtning. Parkhäng efter dagis varje dag. Alla glada.
Ett till mattips innan vi säger tacohej för ikväll. DEN här fiskgratängen är guld. Glömde dock räkorna. Fy Lina.

Men hej. I`m back. Hoppas ni har saknat mig. Jag har saknat er.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *