Vardag

Förmiddag i Tammelund

Fredag morgon och min Hönökaksfrulle intogs vid köksön i sällskap av Bachelor Sverige. Älskar ju den typen av TV och var lite olycklig i själen förra hösten då säsongen ställdes in. Men nu är den här pärlan till reality tillbaka och ingen är gladare än jag. Eller det skulle väl vara Tramsfrans då såklart. Louie som bara sover korta snuttar dagstid fick testa på att sova på balkongen idag. En succé. Älskar att det har blivit så mycket svalare ute. Bebisar sover som bäst utomhus. Under Bernies första år i livet hade vi ju ingen balkong eller uteplats där vi kunde lämna honom, så att nu ha allt och lite till är så skönt. Louie firade med att sova hela två timmar i sträck.  Louie sover annars hela nätter med korta uppvak för mat. Men i och med att han sover bredvid mig så vaknar varken han eller jag ordentligt. Att han sen inte sover så mycket dagtid gör inte så mycket. Men så fascinerande det där hur bebisar kan vara så olika. Bernie sov ju nästan igenom hela de tre första månaderna av sitt liv. Hade ingen aning om vad han hade för ögonfärg. Louie är av en helt annan kaliber på så många olika plan. Dessutom har han på sig kläder som B hade vid fem månaders ålder. Väldigt olika mina två små.
På tal om Louie så lyckades vi ta passbild till honom häromdagen. Hans storebror däremot gick det inte alls för. Han gallskrek och förstod inte alls konceptet. Vi åker till Italien om prick en månad så vi måste försöka på nytt i helgen med att ta en ny passbild. B är just nu på dagis. Han skrattar glatt när vi lämnar och hämtar. Så skönt att han trivs och får göra lite annat på dagarna än att hänga med mig och amma-hela-tiden-bebisen. Han rum ser just i detta nu ut så här. Tänker att han ska få lite mer inredning här under hösten. Stolar och bord, tavlor, vägghyllor och kanske en fåtölj.
Dagens jag ser ut som alla andra dagar. T-shirt, jeans, sneakers och en grön jacka. Tur för mig att det är trendigt att återanvända kläder dag ut och dag in. Ser ju bara ut så här eftersom jag tänker så mycket på klimatet.  Men nya solisar har jag i alla fall. Med styrka! Hur kan jag ha missat det konceptet? Härligaste som finns att både vara solskyddad och kunna se. Ha! Kommer leva i dom här hela Italien-resan. Så har vi fått äpplen i träden. B går glatt och plockar själv. Ibland råkar han ta ett inte så fräscht. Men att.
Kastade även ut mina vissnade hortensior och planterade ljung i utekrukorna. Förr i världen när jag jobbade med morgon-tv, dekorerade jag en morgon med ljung inne i studion. Fint tänkte jag. Direkt efter sändningen gick telefonen och inboxen till redaktionen varm. ”Ta ut ljungen” var det gemensamma budskapet. Ljung inomhus betyder tydligen otur och att någon ska dö. Sedan dess är jag noga med att bara ha ljung utomhus. Vill ju inte jinxa sådana hemskheter. Borde även ta tag i den här trädgården för höstfix. Köra ett varv med trimmern, rensa lite ogräs och kratta. Avslutar detta fredagsförmiddagsinlägg med en bild på vårt sovrum. Med bäddad säng och allt. Ikväll får vi gäster vilket ska bli himla kul. Igår var min mamma här hela dagen och då passade jag på att både klippa mig och handla mat till kvällens middag. Lyckades även laga dagen huvudrätt igår. Livet som tvåbarnsförälder, gör allt så smidigt som man kan. Hurra!

Ha en fin fredag hörrni!

Kul att vara tillbaks.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *