Tips

Serietips

Det är så höstigt ute. Ni vet det där tända-ljus-och-röd-vins-vädret som brukar dyka upp i oktober. Det vädret bestämde sig för att  dyka upp redan nu. Konstigt nog känns det inte som om det gör så mycket. Veckan som gått har innehållit en hel del kompisdejter. Såna som man inte brukar få så mycket av på sommaren eftersom  alla alltid är iväg då. Men nu med dagsisstart och slutspurten på semestrar så får man se folk igen. Inomhus dessutom tänker vi som är dubbelvaccinerade.

I och med vädret så är det säkert fler än jag som klistrat mig framför tv:n. Plötsligt är man där i soffan och inser att man numera inte bara  har Netflix och HBO utan även AppleTV, Amazon Prime och  Cmore. Hur hände det? Saknas bara Viaplay för att vi ska vara helt fulländade.

Men här kommer tre tips på serier som jag fullkomligt ÄLSKAT.

30-nånting (Yle Arenan)
Dansk ljuvlig serie där man får följa de två bästa vännerna Julie och Jesper från att dom är 29 år och nyblivna singlar (säsong 1) till att dom är 34 år och allt som händer på vägen dit. Julie och Jesper heter även Julie och Jesper i riktiga livet och det är även dom två som skapat serien. Så otroligt mysig, rolig, träffsäker och fin serie att den var en fröjd att plöja igenom. Avsnitten är dessutom korta så fem säsonger går fort. Singelliv, dating, när ens kompisar och man själv är på olika stadier i livet, pinsamheter, karriär, brist på karriär, relationen till ens föräldrar och allt som händer när man är 30 nånting.

Love Life (HBO)
Här har vi en till serie där man får följa med början av vuxenlivet. I det här fallet 20-30+ med fokus på dejtinglivet. Anna Kendrick spelar den unga tjejen Darby som försöker hitta kärleken. Här får man följa med alla Darbys romanser i livet, från första kärleken till den sista (vad vi vet). Varje avsnitt heter namnet på pojkvännen som Darby just då dejtar. Roligt berättat, hög  igenkänningsfaktor, lättsamt och samtidigt både lite sorgligt och helmysigt. Såg den i ett sträck.

White Lotus  (HBO)
Såg klart den här märkliga men vansinnigt snygga serien igår kväll tillsammans med Niki. Båda var överens om att den minsann var något särskilt. White Lotus utspelar sig på ett lyxhotell på Hawaii där man får följa med ett gäng gäster som alla har checkat in samtidigt samt hotellets personal. Stilistiskt snygg serie med galna karaktärer och högt underhållningsvärde. Vi har det nygifta paret som firar smekmånad och som kanske gift sig lite för snabbt, sen har vi karriärkvinnan som firar semester med sin man och  sina ungdomar och som alla genomgår någon form av livskris,  sen den galna kvinnan vars mamma dött och såklart hotellföreståndaren. Ja, och så dör någon. Frågan är vem.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *