Barn

Dagisstart

Så blev det fredag och Björnens första vecka på nya dagiset är avklarad. Bernie gick hela våren i Havsrastböle och även om själva dagiset i sig var bra så låg det lite väl långt borta och dessutom åt fel håll. Nu har vi fått ett nytt dagis i närheten av var vi bor och det underlättar verkligen. Bernie började i måndags och fick kanske en lite väl snabb start men modig som han är verkar han ha landat på fötterna. Jag fick min första vecka med endast Louie dagtid och fick fokusera på att hänga med honom. Hälsosamt för alla parter tror jag även om det klassiska dåliga samvetet spökar i huvudet. Paketdeal.

Björnen som dessutom lärde sig rymma ur sängen i början av sommaren har nu en ny vuxensäng och efter en månad med maratonläggningar körde vi en ordentlig sömnskola och nu sover han som han ska igen. Somnar själv och allt. Med andra ord har vi fått kvällarna tillbaka och en pigg Björn igen. Nu sover han från åtta till åtta som han ska och alla är glada. Louie sover nästan inte alls dagtid men däremot hela nätter (med matpaus såklart). Så justjust nu känner jag mig ganska utvilad. Men man ska inte ropa hej, alla som har barn vet att det svänger hela tiden. När man tror att man har koll så förändras allt. Så vi ska se. Inte jinxa, inte jinxa.

Jag själv mår bra. Förutom ryggont och lite svårt att gå sen förlossningen (foglossning som inte verkar släppa). Men besökte en Osteopat igår och har verkligen ingen aning om vad hon exakt gjorde med mig, men konstigt nog har jag mindre ont. Hon sa att det borde vara betydligt bättre i helgen. Om det stämmer så tänker jag även boka ett besök för Louie och hans magont. Kanske Osteopater är dagens trollkarlar? Vad vet jag?

Annars hade jag besök av en ny vän idag som också har en bebis och bor på ön. Kul med nya vänner. En bristvara under pandemin. Känns mer som jag blivit av med vänner än fått nya. Så det är ju kul!

Det var det hela. Ha en fin fredag!

2 Comments

 • Bella

  Hur har ni sömnskolat? Vi är i samma sits med maratonläggningar och nätter åt hel*vetet just nu. Huuuur skall man göra föra att återfå sömnen.

  • Lina

   Hallå! Åh, I feel you. Sjukt jobbigt det där när dom inte sover som dom ska. Bernie lärde sig alltså att klättra ur sin säng i början av sommaren, som han sedan nio månaders ålder lärt sig somna själv i. Plötsligt fick vi sitta där bredvid timme in och timme ut och liksom natta honom så att han inte skulle rymma. Något som han såklart tyckte var svinkul. SÄLLSKAP tyckte han och så blev klockan halv elva innan han somnade. Inga kvällar för vår del längre vilket med ny bebis blev lite tungt. Så rekommenderade min kompis Malin mig att sömnskola om honom. Det tog några nätter men nu går det verkligen superbra. Jag gjorde så här.

   Bestämde mig för att börja en kväll då jag kände mig någorlunda lugn och utvilad. Bernie har numera en vuxensäng och ingen spjälsäng.
   1. Vanliga rutinen. Bad, pyjamas, välling, tandborstning. Sen bäddade jag ner honom i sängen och sa godnatt. Gick ut och stängde dörren.
   2. Stå utanför dörren. Jag ställde mig utanför hans dörr och för varje gång han kom upp och öppnade dörren bar jag bara lugnt tillbaka honom och bäddade ner honom i sängen igen. De första tre gångerna sa jag godnatt men efter det var jag bara tyst. Liksom ingen reaktion utan bara superlugn och beslutsam.
   3. Upprepa samma sak tills dess att han ger upp och somnar. Upprepa varje kväll och var medveten om att det tar tid. Bär tillbaka, bär tillbaka, bär tillbaka och håll hårt i ditt beslut.

   Första kvällen höll det här på i två timmar med tillbakabärande med ca 40 sekunders mellanrum. Till slut var han var väldigt ledsen och blev lite tröstad precis innan han gav upp och somnade. Kväll två tog det ca 1,5 timme men med mycket längre tid emellan. Kväll tre tog det kanske 30 min. Kväll fyra 15 min.

   I förrgår öppnade han dörren tre gånger. Igår inte en enda gång. Nu ligger han glatt i sin säng och lallar lite för sig själv innan han somnar. Vissa nätter vaknar han och kommer in till vår säng. Då bär vi bara tillbaka honom och så somnar han om. Det tog tid och energi och lite tårar men nu somnar han som han ska och sover hela nätterna i sin egen säng så det verkar som om det funkar. Testa och se om det går för er också.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *