Gravid

Vecka 31

Här kommer en superpeppig gravidupdate. Hehe. Skoja, är verkligen ingen peppig person just nu.

Sista veckan av april och sista veckan på jobbet för min del. Nästa vecka börjar min semester och pågår fram till och med slutet av maj då jag blir mammaledig. Är glad över att man blir ledig så tidigt som man blir i Finland. Nu är jag i vecka 31 och jag känner mig så trött och sliten. Kommer ihåg att jag upplevde en liknande känsla under samma veckor när jag var gravid med Bernie. Men då vilade jag på ett helt annat sätt och hade inte riktigt lika ont i ryggen som jag har nu. Att ha en nästan två kilos bebis i magen och samtidigt brottas med en toddler om att få på en ren blöja och kläder tar på krafterna. Att däremellan gå på möten, hålla presentationer, vara effektiv och motiverad har ibland känts knepigt. Som tur har jag en väldigt bra arbetsgivare som varit superförstående när jag inte varit på topp.

Jag var på Rådgivningen i måndags med både mig själv och lilla B. Jag hade en vanlig gravid-check och Bernie hade sin 1,5 års kontroll. En ganska kaosig stund för oss alla. När vi skulle kolla bebisens hjärtljud vägrade Bernie låta mig ligga på britsen (han var arg efter att jag gått på toa och lämnat honom i två minuter) och satt ovanpå mig och var ledsen. Bebisens hjärtslag var då uppe i 180 så jag fick ligga kvar där och kolla så att hjärtljuden lugnade ner sig. Så tydligen är det inte bara jag som blir stressad ibland i min kropp. Så just nu tror jag att det är bra att jag tar lite semester. Blir av med ett stressmoment och att lilla B ännu får fortsätta gå på dagis 9-15 fyra dagar i veckan tills hans sommarlov börjar. Då får jag också cool down lite och det tror jag alla år bra av.

Måste dock ge en eloge till min man som verkligen gör allt för lilla B och mig. Jobbar hemifrån, hämtar och lämnar på dagis och sköter rutinen varje kväll. Kunde inte fått en bättre pappa till mina barn. Med risk för att vara lite ostig. 

2 Comments

  • Linda

    Usch, andra graviditeten var så mkt tyngre för mig. Och det är ju inte så konstigt. Heja dig! Så bra med semester för dig och dagis för lille B!

    • Lina

      Tack för peppen Linda. Nej, det är ju egentligen inte så konstigt att det känns tyngre när man tänker efter. Men nu är jag ledig och det underlättar vekrligen. Hoppas ni alla mår bra <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *