Helg

Att vara ensam hemma en hel helg

I torsdags var det ännu fint väder. Jag stoppade ner lilla B (som var hemma hela veckan från dagis på  grund av snorig) i vagnen och gick över bron från Tammelund till Herttonäs. Här ligger en supergullig handelsträdgård som jag gått och blivit stammis hos sedan flytten. Julbuketten, nyårsbuketten, födelsedagsbuketten, gå-bort-på-middag-buketten och den där vanliga fredagsbuketten har alla kommit härifrån. Men nu hörrni, nu hade deras utesäsong äntligen slagit upp portarna och jag tänkte att det var dags att plantera växter.  Vandrade runt och petade på det ena och det andra. Ja, sen kikade jag på väderleksrapporten på telefonen och blev förfärad. SNÖ stod det och jag satte tillbaka mina försommarblommor och tänkte att….jag väntar lite till.  Så gick vi tillbaka över bron till vår lilla ö. Tammelund är dels omringat av hav och dels av en kanal (med havsvatten då). Man skulle kunna tänka sig en tomt med egen brygga. Det skulle man. Men alla hus med egen brygga ligger en bra bit över 1 (ibland 2 eller 3) miljoner eurosar. Där är vi inte än.  Så gick vi hem och fortsatte terrorisera tomtens enda kvarlevande snödriva. Den som kommer från när Niki skottade taket i mars.

Så blev det fredag och Niki åkte till sitt lande med sin mamma, Bernie och Bernies kusin Elliot. En hel helg för mig själv hemma för min del. Något som inte hänt sedan oktober 2019. Gosh. Så efter jobbet tog jag en snabb AW med några kollegor innan jag åkte hem till vårt tomma hus. Satte mig i soffan och bara satt där och tittade. Först hade jag tänkt att jag skulle passa på att fixa massa saker. Måla om två rum, tapetsera nedervåningen, skura terassen, fixa klart på balkongen, rensa Bernies garderob, blogga osv men efter lite om och men bestämde jag mig för att inte göra någonting. Jag är uppvuxen med att man ska göra saker. Man kan inte bara sitta stilla och inte göra något, då fick man uppgifter. Så nu slog det mig att jag är vuxen. Jag  kan välja själv och ingenting är akut. Så varför inte bara skita i allt och slappa. Det är inte så ofta det händer.

Så jag åt middag för mig själv. Sen låg jag i sängen, åt lösgodis och lyssnade på ljudbok. Somnade vid tio like a queen.
Lördag morgon och jag vaknade strax efter åtta. Drack kaffe, åt en smörgås och lyssnade vidare på min ljudbok. Vid tolv mötte jag upp Ylva på Saluhallens Story för en andra frukost. Eggs Benedict och en stor latte i en bästa väns sällskap.  Så glad över att ha den här kvinnan i mitt liv. Tacksam över att få ha en vän som henne. En som alltid finns där.  Sen gick vi på stan en sväng. Jag shoppade otroligt mycket. Bikarbonat och en ny patron till min sodastreamer. Haha. Shopparn.  På kvällen lagade jag Carbonara i min ensamhet hemma. Drack bubbelvatten, lyssnade på musik och tände ljus. Sen tog jag ett tre timmars bad med Netflix-serien Behind Her Eyes. Gjorde inpackningar, ansiktsmasker och peelade den delen av kroppen jag fortfarande kommer åt.
Söndag och jag åt frukost i vårt tv-rum med Behind her Eyes på.
Såg hela serien i ett svep. Påminner väldigt mycket om filmen Sceleton Key med Kate Hudson från 2005. Spännande serie om än lite sorglig.Sen kom min man och lilla B hem från Korpo och livet fick fart igen.  Nu är det måndag och jag sitter här och skriver det här inlägget. Är skyldig min man fem minuters fotmassage för att han tog den här bilden på mig. Klart värt det. Slut på helg.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.