Hem,  Inredning,  Tips

DIY Valnötstricket

Vi har ju min farfars gamla stringhyllor här hemma från 50-talet. Hyllor och skåp som varit med om en hel del genom åren och därför också fått sig en del törnar. Har tänkt att man inte kan göra så mycket åt saken, att repor hör till 70 år gamla hyllor som bland annat bott i ett laboratorium, inhyst en leguan och flyttat mellan länder. Häromdagen såg jag på Ekotipset (mycket Ekotipset här nu) att man kan fixa repor på trämöbler med hjälp av valnötter. Tyckte det lät liiiite för bra för att vara sant men tänkte att det var värt att testa. Så igår kväll drog jag fram en påse valnötter från Lidl och började gnugga valnöt efter valnöt mot träet. Svårare än så är det inte.

FÖRE: 


EFTER:


Otroligt bra trick det här med valnötter. Tog inte ens särskilt lång tid och jag blev av med majoriteten av alla repor och glasmärken. Kanske billigaste DIY-tricket någonsin. Har ni någon gammal repig trämöbel hemma så måste ni verkligen testa det här. Hyllorna blev som nya. Har även ganska många fler stringhyllor liggandes med hyllplan som jag tyckt var lite för repiga för att användas, men nu kanske man ska ta en ny titt på dom och valnötta upp dom ordentligt. Nytt liv till gamla möbler. Ja tack!

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *