Helg

Helgen v.9 Raclette och kompisar

I fredags var vi alla lite slitna efter en lång vecka. Så Niki bestämde att vi skulle äta raclette och dejta. När lilla B somnat (han fick tacos till middag) laddade vi upp med kött, potatis, ostar, bönor, svamp, bea och kopplade in raclettepannan.  Oxfilé och racletteost tackar man inte nej till. Gillar middagar som tar lång tid att äta. Så hinner man ju umgås ordentligt samtidigt som man pysslar med något. Bernie gillar ju inte när saker tar lång tid så tur för honom att han sov. Bernie sover numera som en liten klocka. Vi lägger honom klockan åtta efter att ha druckit en flaska välling, sen säger vi bara godnatt och går ut ur rummet. Så somnar han av sig själv en liten stund senare. Vaknar sällan på natten (gör han det ger man bara kaninen) och vaknar först nästa morgon vid åtta. Så här har han nu sovit sen vi flyttade hit och han fick ett eget rum. Åtta till åtta. Alla glada här.  Lördag och vi var mest hemma och tog det lugnt och lekte.  Jag lagade även en vegansk bolognese (recept Jävligt gott) till min svärmor. Hon skulle nämligen vakta Bernie på kvällen.  Eftersom vi skulle på middag till några kompisar i Tölö. Köpte en kvast med blommor på Runebergin kukka till värdparet.  Letade oss fram till rätt hus på Caloniusgatan. Sen hängde vi i goda vänners sällskap resten av kvällen. Åt otroligt god mat och hade det allmänt mys. Tyckte det var så kul att Pirkka (motsvarighet till Rainbow i Sverige) numera har en Barolo. Synd för mig att jag inte får dricka rödpang bara. Men beundra flaskor kan man alltid göra. Vid elvatiden åkte vi hem till Bernie och Bernies farmor och tackade henne för att hon varit gullig och vaktat vår lilla man.  Så blev det söndag och fördelen med att inte dricka rödpang kvällen före är ju att man vaknar pigg och glad (så pigg som man är med järnbrist). Åt frulle och läste DN medan Bernie övade på att kasta ner diverse saker för vår trappa.  Vädret var inte superkul så vi hängde mest inne förutom en liten tur ut för att skotta. På kvällen fyrade vi igång säsong två av Exit på Arenan. Två kvällar tog det sen var vi klara med den också. Herregud den serien är sjuk.

Slut på helg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *