Random

Veckan som gått

Övertygad om vårens ankomst (kul att det snöar när jag skriver det här) bestämde jag mig för att ta en ordentlig titt på vår baksida av huset. Dom förra ägarna lämnade kvar bord och pallar som ägarna före dom (kändiskocken) inskaffat när dom bodde här. Vi gillade stilen på betonggruppen som kommer ifrån Vepsäläinen, så för vår del var det bara trevligt att dom blev kvar. Men jo, lite slitna är dom nog. Har fått sina törnar genom åren och framförallt är dom väldigt smutsiga. Men så följer jag precis som resten av svenska folket @Ekotipset på instagram och bestämde mig för att testa på det magiska rengöringsreceptet. I och med att vi endast verkar ha 10% ättika i Finland så gjorde jag om receptet lite. Så jag blandade…

1 dl ättika 
2 dl vatten
5 droppar diskmedel 

…i en sprayflaska. Tog med mig flaskan och en skurborste ut och gav mig på betongbordet som är den delen av matgruppen som är i riktigt bra skick om än jäkligt smutsigt. Sprayade på med sprayen och skurade hela ytan och all smuts avlägsnade sig direkt. Så himla bra! Ska ge mig på resten av möblemanget när snön på riktigt försvunnit. Men nu kan vi i alla fall sitta där på fårskinn och dricka varm chokladmjölk. Om vi vill. Borde kanske behandla ytan med något så småningom som gör att det blir enkelt att torka av. Någon som ägt ett betongbord någon gång och har ett bra tips? Googlade en del på saken och fick ett tips på instagram, men är osäker på om en stonesealer är det som är grejen. Vad tror ni? Ser så mycket fram emot en ordentlig vår. Är så nyfiken på vad som finns planterat och vad för grönt jag själv ska plantera. Tänker blommor, kanske någon härlig buske och ett kryddland. Längs den här trappan tänkte jag placera soldrivna lampor. Tror det kan bli mys. Kanske en hängmatta också mellan träden i skogen. Ah trääääädgård.  Annars var det Smålands nationaldag idag. För er som inte vet det så kommer jag ifrån Småland, ett landskap i södra Sverige. Kanske Sveriges bästa del ändå. Jag har i och för sig aldrig haft någon direkt utpräglad småländska så som flera av mina bästa vänner har. Grejen med småländskan är att den saknar bokstaven R. Just därför är den första torsdagen i mars Smålänningarnas nationaldag. En dag som helt enkelt uttalas väldigt roligt. Fössta tossdan i mass. Det firas med massipantåta (marsipantårta). Jag köpte min fryst från Frödinge eftersom jag inte orka leta mig längre än till den närmaste Prisma. Men den var god ändå. Grattis till oss smålänningar.  Har annars varit lite gladare den här veckan. Dels för att jag nu vet varför jag är så trött hela tiden men också för att solen har visat upp sig flera dagar i rad. En bra kombination för den här kvinnans huvud.  Avslutar med ett lifehack: Hur man får en ettåring att äta tacos. Man tar en stor påsklämma och sätter fast på den nedre delen av tacon. Funkar ypperligt. Tacohej.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *