Helg

Helgen v.8

Fredag och jag plockade ut vårt senaste vagntillskott en Bugaboo Bee5. Firade med en Happy Joe i solen medan Bernie sopade terassen. Sen var jag helt slut som artist. Låg i en hög i soffan och kikade på en serie. Orkade ingenting.  På lördagen gav vi oss ut på stan alla tre, Solen sken och det kändes som om min önskan om vår hade slagit in. Vi var ju en sväng på stan förra lördagen också och till skillnad från då var det väldigt mycket folk ute.  Men vi åt burgare på Bites vid Kampen. Där var vi nästan helt ensamma. Lilla B sov vidare utomhus i sin vagn.  Sen tänkte vi ta en kaffe på Kappeli men där var så fullt att vi bestämde oss för att skippa.  Björnen hade dessutom vaknat och det stora vantkriget hade inletts igen. Hur svårt ska det vara att ha vantar på ett barn? Tydligen supersvårt.  Istället åkte vi hem och korkade rosésäsongen på vår framsida. Vi har sol hela förmiddagen på baksidan och sen flyttar sig solen så att vi har sol hela eftermiddagen/kvällen på framsidan. Sol hela dagen med andra ord,  Drack som sagt den här alkoholfria rosén som jag kylde ner i snön.  Bernie satsade på att äta snö. Väl inne satte jag igång en yttrefilé i sous viden som fick stå där och mysa i  två timmar. Äger ju ingen vakumförpackare men det går lika bra med en zip-påse som man sakta doppar ner i vattnet så att luften trycks ut. Sen är det bara att sätta fast toppen av påsen med en hårklämma. Tada!  Kvällens middag, biff, klyftpotatis, sås, gelé och bönor. Nam. Sen var jag ärligt talat helt förstörd. Orkade inte göra någonting annat än att ligga ner och dricka bubbelvatten. Ingen pigg person på kvällarna numera.  På söndagen skottade Niki taket och jag sopade baksidans terass. Vid tre kom två kompisar över på våfflor. Dom hade lånat babysaker av oss och nu när deras bebis är åtta månader fick vi tillbaka lite saker. Bland annat bedsidecriben som Bernie sov i första tiden av sitt liv. Snart ska den få en ny invånare.  Funderade även på hur vi ska inreda vår inglasade balkong. Tänker en loungegrupp i den större ändan och två stolar och ett litet bord vid den mindre ändan (var jag och Bernie är).  Sen blev det kväll. Jag var svintrött igen och låg som ett paket på soffan. Nu vet jag i alla fall varför jag inte har någon energi i kroppen. Hej järnbrist. Nu har jag i alla fall börjat knapra piller, så kanske är jag piggare redan nästa helg. Hoppas på det!

2 Comments

  • Steph

    Ge det två veckor så känns det bättre, lovar! Slåss själv med dåliga ferritinvärden som de inte hittar någon förklaring till, men efter tre års kamp är de nu nästan normala. Hurra!!

    • Lina

      Oj nej tre år? Stackare, så skönt att det börjar lösa sig. Har tyckt att bara de här veckorna varit supersvåra. Eloge till dig som klarat dig igenom tre år! Hurra för normala värden. Fint kämpat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *