Helsingfors

Citytisdag

Hallå där. Kul att jag häromdagen hatade på mobilbilder och så är det just det jag kommer att servera er nu. Till mitt försvar så är en sprillans ny kamera på väg till mig i detta nu. Följer den glatt med frekvent uppdatering och ser hur den tar sig igenom postcentral efter postcentral. Snart landar den i min famn och gör mig därmed till en ägare av en Fujifilm. Jag som hängt med Nikon de senaste sju åren, tänka sig. Men efter massa läsning, tester och annat roligt som man kan läsa om kameror blev valet i slutändan ganska enkelt. Tills dess tänker jag bjuda på dagen genom min mycket gula iphone. På tisdagar går inte Bernie på dagis, utan då hänger han med sin farmor på Skatudden. Det här betyder kontorsdag för min del. Niki och Bernie släppte av mig vid metron i Fiskehamnen och så köpte jag på mig frukost innan jag tog metron vidare till Kampen var mitt kontor ligger. Gateaus frukostfrallor är definitivt bäst inom den genren. Mitt kontor ligger ovanför Tavastia, precis bredvid Kampens köpcentrum. Numera är det tomt i byggnaden när alla jobbar hemifrån. Hiss får man åka ensam. På mitt jobb får man fråga om lov för att gå till kontoret, så att inte alla går dit samtidigt. Idag var vi tre stycken på plats och vi satt snällt med några meters avstånd. Men jag var så otroligt mycket mer effektiv idag än jag varit de senaste dagarna hemma. Ibland behöver man bara ett miljöombyte. Eftersom vi inte får luncha ihop med kollegorna åt jag lunch själv på Story. En fisk blev det och god var den. As always. Jag brukar gilla att luncha själv, men numera saknar jag sällskapet. Vid fem promenerade jag till min gamla gata i Berghäll. I det där gula huset bodde vi ändå till och med december. Trodde att jag skulle sakna lägenheten, men har verkligen inte alls saknat den. Inte ens tänkt på den. Men mitt stammisställe Toveri ligger ju kvar här, och Toveri får man inte glömma bort. Viktigt!Här sitter jag nu med en alkoholfri cider, nachos och salsa och väntar på Ylva och Sabbe. Mys.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *