Helg

Årets (hittills) lugnaste helg

I och med att Björnen var sjuk och hemma från dagis hela förra veckan så blev det en helg utan planer. Björnen fortsatte snora ordentligt både fredag och lördag så något umgänge fanns inte på tapeten här. Niki och jag mådde i alla fall bra igen och det var ju skönt. Det är lite kämpigt att vara förälder när alla är sjuka. Ingen har extra energi och tålamodet är inte alltid på topp. Det blev mycket Minibarnen (barnprogram på Yle) och läsa Babblarna-boken om och om igen. Men hej, helg och två av familjens medlemmar var friska och den tredje helt klart på bättringsvägen. Ändå en helt ok start på lediga dagar.

I fredags var det i alla fall soligt och kallt. När Björnen sov dagens enda sovstund (12-14:00) tog jag en promenad i solen. Har blivit så kär i ön vi bor på. Den är så vacker, mysig och varierande. Alla villor, radhus och trädgårdar är så olika varandra. Höga träd, olika typer av byggnader från olika årtionden och så hälsar människor på varandra. Nästan som att vara tillbaka i Värnamo. Fast med hav då. I december fick vi inte så mycket sol, så nu när ljuset börjar återvända har vi nästan blivit chockade över hur otroligt soligt vårt hus är. Fördelen med att bo på en kulle. Helt klart.

Innan Bernie blev en del av vårt liv hade vi aldrig köksredskap på golven. Numera är dom lite överallt. Att tömma köksskåp är en hobby vår son utför med stor passion. Därav den blåa bunken på golvet. Som tur ser ni inte resten. Hehe. Jag hade ett aw-möte på eftermiddagen och firade med att dricka bubbelvatten i vinglas. Festligt värre. På kvällen såg jag en serie med datorn i sängen. Helt plötsligt kände jag bebisens första ordentliga sparkar. Innan har det mest varit fladder, men nu kickades det till ordentligt. Blev lycklig i själen. Fisen är en karatesprakare hen också.
Så blev det lördag och Björnen snorade fortfarande så vi hängde mest i hans rum och lekte med allt vad man kan leka med. Han skulle behöva lite mer möbler. Kanske bord och stolar och något annat roligt. En rutchkana kanske? Eller en ribbstol?
Sen körde jag ensam ut till Ingå för att kolla till huset. Hade inte varit där sedan november så det kändes som om det var på tiden att säga hej. Allt såg bra ut och jag passade på att både lämna och hämta lite grejer. Höjde även på grundvärmen i och med att det nu för tiden är så kallt. Man vill ju inte ha sönderfrusna rör. Det vill man inte.
På vägen hem köpte jag Runebergstårtor från Gateau. Som invandrare måste man ju satsa lite på nya hemlandets traditioner.
Avslutade med att laga vodkapasta innan vi kikade på film. Det var den lördagen.
Söndag och jag fixade lite på nedervåningen. Vårt andra vardagsrum behöver lite kärlek. Här tänker jag att det ska komma en tapet. Något grönt? Ska se vad som finns. Sen behövs belysning och ett soffbord. Soffbord är bara så otroligt svårt. Helst skulle jag vilja ha det här. Men det ligger inte riktigt i budget med vad vi planerat. Tänker att jag ska försöka fynda något second hand. Ingen stress här ändå.
Sen promenerade vi Tammelund runt och jag hittade ett skidspår. Ska testa på det under lunchen senare i veckan.
Sen lagade jag en paj till middag. Som jag skrev tidigare. Nu vet ni att det faktiskt hände också.

Det var det hela. Årets lugnaste helg.

Ps. Tusen tack för alla kommentarer under det förra inlägget. Ska svara på dom lite senare ikväll. Tack för er input<3

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *